Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Nová ukázka z Harryho Pottera dobývá internet

Kultura

  22:26
LONDÝN - Trailer k šestému pokračování filmových příběhů čarodějnického učně Harryho Pottera přináší působivé záběry útoku spojenců zlého lorda Voldemorta na Londýn a nechybí zde ani pohled na začínající lásku mezi Harrym a Ginny Weasleyovou. Podívejte se na video.

Harry Potter foto: Reprofoto

Dramatický trailer snímku Harry Potter a Princ dvojí krve představí Harryho v podání Daniela Radcliffa zaměstnaného lítým bojem o záchranu světa lidí i kouzelníků ze spárů osudového nepřítele, lorda Voldemorta.

Harry Potter a Princ dvojí krve. Harryho Pottera znovu ztvárnil Daniel Radcliffe.

Diváci zároveň uvidí, jak se začne rozvíjet vztah mezi Harrym a Ginny, sestrou jeho kamaráda Rona Weasleyho, kterou hraje Bonnie Wrightová. Trailer se podle listu The Daily Telegraph okamžitě stal jedním z nejvíce stahovaných videí na serveru Youtube.com.

Obsahuje také skvělou scénu zničení slavného londýnského mostu Millennium Bridge, která je však prvním případem, kdy se scénář jedné z adaptací románu J. K. Rowlingové významněji neshoduje s knižní předlohou.

Ředitel kouzelnické školy, slavný čaroděj Albus Brumbál, v podání Michaela Gambona, si v ukázce uvědomí, že s Voldemortem nemůže bojovat sám a požádá Harryho o pomoc. Od původní knihy se rovněž liší i konec filmu, aby se tak vyhnul konfliktu se závěrem připravovaného sedmého a posledního snímku série s názvem Harry Potter a relikvie smrti.

Film by měl mít v České republice premiéru 17. července. Prvních pět zfilmovaných románů o Harrym Potterovi vydělalo po celém světě 4,5 miliardy dolarů, což je historicky největší výdělek série, překonávající i Jamese Bonda a Hvězdné války.

Harry Potter a Princ dvojí krve. Hermiona Grangerová (Emma Watsonová).

Producent filmů, studio Warner Brothers, se rozhodl, že poslední, sedmý díl potterovské ságy bude zfilmován ve dvou částech. Podle studia je totiž nemožné "namačkat" 608 stránek románu J.K. Rowlingové do jediného snímku. První část filmu podle sedmého románu by měla mít v Británii premiéru 19. listopadu 2010. Předpokládaný poslední film o Harrym Potterovi bude do kin uveden 15. června 2011.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!