Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Ostré beaty a texty od srdce. Na hradeckém letišti začíná třídenní festival Hip Hop Kemp

Kultura

  13:00
HRADEC KRÁLOVÉ - Na letišti v Hradci Králové dnes odpoledne začne hlavní program 18. ročníku festivalu Hip Hop Kemp. Akce, která vyvrcholí v noci na neděli, nabídne vystoupení několika stovek hudebníků. Je to největší hiphopová přehlídka ve střední a východní Evropě.

Americký rapper Freddie Gibbs. foto: FB FREDDIE GIBBS

Na festivalu se jako hlavní hvězdy představí například američtí rapeři Freddie Gibbs, Tech N9ne, Masego, dvojice EarthGang či Token, přezdívaný nový Eminem. Z Francie přijede parta Hocus Pocus. Opět dorazí i slovenský Kontrafakt, který zatím nevynechal žádný z ročníků festivalu. Z českých interpretů se představí například Smack, Prago Union, Rest & DJ Herby, Pio Squad.

Řidiči musejí v místě počítat s omezením dopravy. Ulice Jana Černého vedoucí na letiště bude dočasně jednosměrná. Z centra města od terminálu městské hromadné dopravy bude na letiště a zpět jezdit linka zdarma. Policie oznámila posílení hlídek, které se zaměří na dodržování předpisů v dopravě, na drogové delikty, krádeže v obchodech a sprejerství. Na zajišťování pořádku se s českou policií budou podílet i polští policisté.

Loňský ročník festivalu přilákal na hradecké letiště přes 16 tisíc příznivců hiphopové kultury. Značná část návštěvníků přijíždí do Hradce Králové ze zahraničí, zejména z Polska, Německa, Nizozemska a Slovenska.

První ročník festivalu Hip Hop Kemp se konal v roce 2002 v Pardubicích, po dvou letech organizátoři akci kvůli potížím s hlukem přesunuli na Stříbrný rybník do Hradce Králové. Kvůli velkému zájmu návštěvníků ale areál nestačil a pořadatelé festival přestěhovali na hradecké letiště.

Autor:

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.