Úterý 21. května 2024, svátek má Monika
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Politika není čarodějná kuchyně

Dramatik a spisovatel Milan Uhde dnes slaví sedmdesáté narozeniny. Své politické funkce opustil v klidu již před několika lety, a i když sarkasticky říká, že starého dramatika nikde neberou, působí velmi spokojeně. Nejspíš i proto, že dělá to, co ho opravdu těší.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Li.Va

7. 8. 2006 9:11
O cojde

Každý ječí, že nechce komunisty ve vládě, atd. Ale komu vadil Uhde - komunista jako hrom, který seděl v čele Poslanecké sněmovny? Ve které partaji tehdy byl a kdo ho tam posadil? Někdy si připadám jak u blbých. Tlustý - komunista (ale komunisticky "nemyslel a nekonal" ale z prospěchu tam byl) má teď dělat ministra financí. Je vlastně ten pravý modrý pták? Je pravičák? Nebo jenom z prospěchu zase sedí v nějaké straně, ale "modře nemyslí a nekoná"? Takže je jedno, kdo kde bude. Každý tam nahoře hrabe jen pro sebe. O nás nejde. My máme možnost tady něco napsat a tím to končí.  Kolik poslanců (těch co nechtějí jít s komunisty) vyrůstalo v rodinách, kdy se rodiče pozdě večer vraceli z komoušských schůzí. Kolik tatínků a maminek bylo kádrováky? Napiště páni redaktoři tyto životopisy. Všichni jsme žili v nějaké době a teď  ze sebe děláme svatoušky. Pane Klausi, Topolánku,Tlustý,Nečasi,pánové z ČSSD

0 0
možnosti

ŘÍDÍ SE STARÝM PRAVIDLEM

10. 8. 2006 9:44
Re: O cojde

ŘÍDÍ SE STARÝM PRAVIDLEM - PRACHY NESMRDÍ .......a umělci mě VŮBEC nepřekvapují - NIKDO Z NICH ,,nesměl" za komančů hrát a vystupovat , přitom poklonkovali VŠICHN!!Nevidí si na špičku nosu!!

0 0
možnosti

immanuel

31. 7. 2006 11:31
Vdážená paní Machalická

Vážená autorko článku, tj. paní Machalická,

nechce se mi věřit, že by pan Uhde tento svůj rozhovor s Vámi autorizoval, nebo že už by ani on neovládal Pravidla českého pravopisu? Zkuste si je, paní Machalická, prosím koupit a poučte se např. o psaní velkých písmen. Děkuji Vám.

0 0
možnosti

Milan Uhde

29. 7. 2006 7:47
Milan Uhde

Milan Uhde

Do bitev pujde pred radami

14. 3. 1953

Jedenact hodin s veze Vita odletlo jako cerny ptak.Je po nadeji, neprocita...A opet slzou vlhne zrak. Jak smutne zni ted cimbal poli, neskripou kola ve viskach. Slunce sve zlato skoupe droli,klarinet vetru nepiska, sestricka sedi naklonena...Tu tihu chvile sotva znas. Pri drahem zvuku jeho jmena palcive boli detsky plac. Jak bych sel nyni Prahou potme a vecer voni po kviti. Pohlednu na Hrad: v Jeho okne uz zhasli, nesvitia cerny vecer prelaskavy bdi jako matka u syna. Ovencen kvitim prvni slavy hospodar tise usina, jak leha otec ustarany. A pevne stoji jeho lid. Do bitev pujde Gottwald s nami,vzbudi ho tezka vune lip. Do bitev pujde pred radami.

0 0
možnosti

janja

29. 7. 2006 13:20
Re: Milan Uhde

Boze, to je krasa! Nekde jsem cetla neco podobnyho, nevim uz  kde to je." Soudruh Gottwald v rakvi ovesen venci dava pracujicim posledni audienci".

Jeste ze Gottwaldovu  vycpanou mrtvolu nevezli vcele prvomajovych pruvodu.

0 0
možnosti

Emigrant

28. 7. 2006 22:32
Diletant Uhde

Uhde a jeho kumpani si hrali na umelce a politicke experty pritom to byly  naivni diletant.i

0 0
možnosti

vosič pichvola

28. 7. 2006 13:26
několik poznámek k tomu Uhde

1. To přece všichni věděli, že některá představení v Brně jsou na Uhdeho práce. Tak to přeci velký Müller chtěl.

2. Uhde by měl komunistickému režime hlasitě děkovat, přeci lidé s tak malým talentem by si za normálních poměrů neškrtli nejenom v politice tak ani v umění, čehož důkazem je, že ačkoli má Uhde takový "vlivový" potenciál tak si v nových poměrech ani neškrtne.

3. Uhde patří mezi ty šťastné povahy (podobmně jako Havel), že mu nikdy nedojde, že je banální, směšný, hloupý a trapný.

4. Nedovedu si představit, kdyby se k moci dostali Vanekové, tak by byli ti Frankove, Tisové, Pinocheti a Hitlerové proti němu úplní lidumilové.

0 0
možnosti

Hans

29. 7. 2006 4:57
Re: několik poznámek k tomu Uhde

pro vosič pichvola....jsi kretén a debil

0 0
možnosti

Vanek

28. 7. 2006 13:09
Uhde patri do kriminalu a ne s nim delat rozhovor

Milan Uhde

Do bitev pujde pred radami-14. 3. 1953 

Jedenact hodin s veze Vita odletlo jako cerny ptak.  Je po nadeji, neprocita... A opet slzou vlhne zrak. Jak smutne zni ted cimbal poli, neskripou kola ve viskach.  Slunce sve zlato skoupe droli, klarinet vetru nepiska, sestricka sedi naklonena... Tu tihu chvile sotva znas. Pri drahem zvuku jeho jmena palcive boli detsky plac. Jak bych sel nyni Prahou potme a vecer voni po kviti. Pohlednu na Hrad: v Jeho okne uz zhasli, nesviti a cerny vecer prelaskavy bdi jako matka u syna. Ovencen kvitim prvni slavy hospodar tise usina, jak leha otec ustarany. A pevne stoji jeho lid. Do bitev pujde Gottwald s nami, vzbudi ho tezka vune lip. Do bitev pujde pred radami.

0 0
možnosti

2xy

28. 7. 2006 13:19
Re: Uhde patri do kriminalu a ne s nim delat rozhovor

nejlepší je když má někdo v rodině člověka který studoval v první polovině 50. let na gymnáziu "na Slovaňáku" to jsou historky k popukání :-)

0 0
možnosti

Přihlížející

28. 7. 2006 12:31
Škoda, že už v ODS nejsou lidé typu pana Uhdeo

Kdysi jsem od něho četl výbornou knihu "Záhadná věž v B" ....

0 0
možnosti

dotaz na Uhde

28. 7. 2006 12:27
Uhde se nacha vyznamenat od darebaka Klause?

copak se tu vsichni zblaznili?

0 0
možnosti