Pátek 24. května 2024, svátek má Jana
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Potvrzeno: Love Planet bude v Holešovicích

Kultura

  11:00
PRAHA - Hudební festival Love Planet se letos přesune z letiště v Táboře do metropole. "Jeho dějištěm bude 11. a 12. srpna Bruselská cesta na Výstavišti v Holešovicích," sdělil Petr Novák z pořádající agentury Interkoncerts.

Údajně kvůli odřeknutí vystoupení skupiny Audioslave se festival Love Planet musí stěhovat.

"Již zakoupené zlevněné vstupenky zůstávají v platnosti, nebo je možné je vrátit v místě jejich zakoupení, a to do konce června," uvedl Novák. Proti původnímu plánu svá vystoupení zrušily kapely Audioslave a Him, většina dohodnutých souborů však vystoupí.

"Návštěvníci festivalu budou moci na třech scénách zhlédnout například britskou legendu Pet Shop Boys, skotské kvarteto Franz Ferdinand, industriální metalovou kapelu Ministry nebo hiphopovou hvězdu Ice T s ostrou formací Body Count z USA," uvedl Novák.

Dalšími zahraničními kapelami, které se v Praze představí, jsou například finští The Rasmus a skupiny Art Brut, Hooverphonic, Loonaloop, Kava Kava a Persiana Jones. Domácí scénu budou reprezentovat například kapely 100řC, Priessnitz, Nierika nebo Vypsaná Fixa.

"Pro milovníky taneční hudby je na páteční noc připravena party v Křižíkově pavilonu," dodal Novák. Vystoupí řada domácích dýdžejů a jejich kolegové Hernan Cattaneo a Dave Seeman z Británie. Festival Love Planet se letos uskuteční již podruhé. Podle pořadatelů loni přehlídku v Táboře navštívilo přes 18.000 lidí.
Autor: