Úterý 7. května 2024, svátek má Stanislav
130 let

Lidovky.cz

Předávání Oscarů by mohla být legrace

Kultura

  20:03
LOS ANGELES - Předávání Oscarů by mohlo být po loňských mírných rozpacích, o které se postaral herec a komik Chris Rock, znovu zábavnější. Americká filmová a televizní akademie svěřila slavnostní večer moderátorovi populárního televizního satirického pořadu The Daily Show Jonu Stewartovi.

Komik Jon Stewart. foto: AFP

Stewart je dalším z řady komiků, kteří předávání Oscarů moderovali. Následuje mezi jinými po Bobu Hopeovi, Johnny Carsonovi, Whoopi Goldbergové a právě Crystalovi.

"Jako umělec jsem tím poctěn," řekl Stewart, který bude uvádět předávání Oscarů poprvé. "Ale jako zanícený divák Oscarů, jsem tím výběrem trochu zklamán. Vypadá to jako další smutný pokus vyšachovat Billyho Crystala," komentoval v žertu svou novou roli.

Pořad The Daily Show, kterého je třiačtyřicetiletý Stewart moderátorem a spoluautorem, běží na kabelové televizi Comedy Central a je parodií na televizní zpravodajství. Získal řadu televizních cen Emmy.

Loni Stewart také vyhrál prestižní Thurberovu cenu pro humoristy za knihu The Daily Show with Jon Stewart Presents America (The Book): A Citizen's Guide to Democracy Inaction (Denní show s J.S. (Kniha): Občanův průvodce demokratickou pasivitou).

Autor:

Jak předejít syndromu náhlého úmrtí kojence?
Jak předejít syndromu náhlého úmrtí kojence?

Syndrom náhlého úmrtí kojence (SIDS – sudden infant death syndrome) je doslova noční můrou všech rodičů. V současné době lze tomuto zbytečnému...