Úterý 30. dubna 2024, svátek má Blahoslav
130 let

Lidovky.cz

Přijďte se osvěžit uměním, vybízí designéři

Kultura

  11:51
PRAHA - Fantasy - mystery - sci-fi je jedno z témat, kterému se za poslední půlrok věnovali studenti designu na pražské Vysoké škole uměleckoprůmyslové (VŠUP). Pololetí se sešlo s pololetím a jsou tu klauzury Artsemestr léto 2011.

Artsemestr léto 2011 - Ateliér filmová a televizní grafika foto: Reprofoto

Škola své ateliéry otevře od 3. do 12. června a nechá návštěvníky nahlédnout do prostor, kde vznikají nejrůznější prototypy, futuristické oblečení nebo multimediální obrazy. A co že mají designéři za úkol tentokrát?

Dny otevřených ateliérů

Artsemestr léto 2011
Vysoká škola uměleckoprůmyslová, Náměstí Jana Palacha 80, Praha
Vstup zdarma
www.vsup.cz

Ateliér vizuální komunikace přichystal nové logo Národní galerie a vlastní bankovky inspirované pobytem v New Yorku, Ateliér designu a výrobků III, vedený studiem Olgoj Chorchoj, "objekt touhy" pro milánskou výstavu VŠUP nebo dekor pro roboticky broušené sklo.

Architekti si vzali na mušku středočeské město Sázava a vytvořili pro něj urbanistický plán, který by měl být použitelný i pro další historická maloměsta. Návrhářka Liběna Rochová nechala svým studentům popustit uzdu fantazie se zadáním "fantasy - mystery - sci-fi" a filmaři se dali na vaření. Jejich práce se jmenují: Diskuse s květáky aneb co se děje v čínské polévce.

Autor: