Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Rambo proti mexickému kartelu. Stallone bude pokračování kultovní série znovu režírovat

Kultura

  14:00
John Rambo se vydává do Mexika získat zpět unesenou dceru jednoho ze svých kamarádů. Výrobci nábojů budou mít rekordní tržby. Podle nových informací si Sylvester Stallone nového Ramba, již pátý díl série, sám zrežíruje i napíše.

Akční legenda John Rambo (Sylvester Stallone) ve filmu Rambo II (1985). Režie: George P. Cosmatos. foto: CAROLCO PICTURES

O pátém dílu Ramba se mluvilo dlouho dopředu. Informace byly mlhavé i v tom, že dlouhou dobu nebylo jasné, jestli bude Stallone do projektu vůbec zapojený. V roce 2015 na veřejnost unikla informace o tom, že místo filmu dojde na seriál o Rambovi, který měl Stallone natočit pro televizi Fox. Film tak mohl připadnout někomu jinému. Poslední informace ale naznačují to, že na seriál nedojde a „Sly“ se vrací k plnohodnotnému filmovému pokračování. Jako herec, režisér i scenárista. S informací přišel magazín Screen International.

John Rambo, toho času farmářem, je naštvaný. Má také proč - dceru jednoho z jeho kamarádů unesl nechvalně proslulý mexický drogový kartel. Rambo nelení, překročí hranici a rozhodne se vyříkat si to s kartelem pěkně z očí do hlavně pistole. Kartel požadoval výkupné, ale dostane olovo. Alespoň takový má být ve zkratce příběh připravovaného dílu.

Rambo - První krev
Sylvester Stallone.

Klesající popularita

Rambo s Islámským státem bojovat nebude. Připravovaný film je stále neznámou

Sylvester Stallone byl díky úspěchu série Rocky již zaběhnutým hercem a Rocky kultovní postavou. V roce 1982 se mu podařilo vytvořit dalšího nezapomenutelného hrdinu v podobě Johna Ramba. Snímek Rambo: První krev byl při skromném rozpočtu 15 milionů dolarů kasovní hit - celosvětově vydělal více než 125 milionů dolarů. Následovalo neméně úspěšné pokračování Rambo II (1985). S filmem Rambo III (1988) ale přišlo ochlazení. Snímek sbíral velmi vlažná hodnocení a ani po finanční stránce se mu nevedlo obzvláště dobře. Akční série o svalnatém střelci tak byla uložena k ledu.

Rambo se vrátil až v roce 2008. Čtvrtý díl série si režíroval sám Stallone, ale ani to nebyl recept na úspěch. Na plánovaný televizní seriál nakonec nedošlo a Rambo je tak zpátky až teď. Je otázkou, zda znovu nebude místo ostré palby střílet slepými náboji. Rambo je tak v současné době velmi riskantní sázkou.

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.