Středa 1. května 2024, Svátek práce
130 let

Lidovky.cz

Red Hot Chili Peppers zahrají v Praze

Kultura

  11:32
PRAHA - Na své evropské turné si kalifornští Red Hot Chili Peppers "zaskočí" také do Prahy. Při druhém českém koncertu představí nové album Stadium Arcadium, které vyjde v květnu.

Red Hot. foto: Reprofoto

Americká skupina Red Hot Chili Peppers vystoupí během svého světového turné 14. června v pražské Sazka Areně.

Představí na něm písně z připravovaného alba Stadium Arcadium, jehož vydání plánuje na květen letošního roku, sdělil dnes ČTK Petr Novák z pořádající agentury Interkoncerts.

Red Hot Chili Peppers do Prahy přijedou podruhé, premiéru před českým publikem absolvovali před deseti lety, v červnu 1996, ve Sportovní hale na Výstavišti.

Kalifornská kapela Red Hot Chili Peppers vznikla počátkem 80. let minulého století, založili ji během studia na střední škole zpěvák Anthony Kiedis a baskytarista Flea, s nimiž nyní hrají kytarista John Frusciante a bubeník Chad Smith.

Debutovou desku nazvanou Red Hot Chili Peppers vydali v roce 1984. Popularitu jim  počátkem 90. let přinesla zejména deska Blood Sugar Sex Magic; úspěšná byla i alba One Hot Minute a Californication.

Autoři:

Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!
Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!

Správné finanční návyky a dovednosti vznikají právě v dětství. Mnoho dětí je přijímá přirozeně od svých rodičů, kteří jsou pro děti velkým vzorem....