Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

Robbie Williams dostane cenu za mimořádný přínos hudbě

Kultura

  16:55
LONDÝN - Britská popová hvězda Robbie Williams obdrží cenu za mimořádný přínos hudbě. Stane se tak příští rok při udělování britských Brit Awards, napsal server BBC. Pětatřicetiletý Williams získal za svou kariéru už 11 Brit Awards, což je nejvíce ze všech sólových zpěváků.

Robbie Williams. foto: ČTK

Ged Doherty, člen komise pro udílení Brit Awards, ocenil Williamse, že je "jeden z nejvýraznějších umělců své generace." Prestižní Brit Awards za výjimečný přínos hudbě byli již dříve oceněni například skupiny Pet Shop Boys, Oasis či zpěvák Paul McCartney.

Williams získal svou první Brit Awards jako člen skupiny Take That v roce 1993 za píseň Could It Be Magic, která byla vyhlášena nejlepším singlem.

Popový zpěvák nedávno zahájil svůj comeback. Minulý víkend se objevil v britské televizní show X Factor a uspořádal svůj první koncert po tříleté přestávce v rámci britského hudebního festivalu BBC Electric Proms.

Podařený comeback
Zpěvák ocenil své fanoušky: "Všichni byli úžasní a přijali mé písně laskavě a s porozuměním, mnohokrát jim děkuji." Tento koncert z 20. října byl vysílán v přímém přenosu ve více než 250 kinech ve 23 evropských zemích od Lotyšska po Lucembursko. V České republice ho bylo možné zhlédnout na sedmi místech.

Robbie Williams se stal jedním z nejúspěšnějších zpěváků v britské historii. Jeho kariéra odstartovala roku 1990 s kapelou Take That, nejdříve na pozici tanečníka. Skupinu opustil v roce 1995 a vydal se na sólovou dráhu.

Propadl však drogám a ve 33 letech se léčil na klinice. Vrátit se zpátky mu prý pomohla jeho přítelkyně Ayda Fieldová. Nedávno také oznámil, že se chce ke svým bývalým spoluhráčům ze skupiny Take That, kteří se dali opět dohromady, znovu připojit.

Autor:

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...