Pátek 10. května 2024, svátek má Blažena
130 let

Lidovky.cz

Kultura

Od Slipknot po Neckáře. Začíná snové Rock for People, očekává přelomový ročník

Václav Neckář foto: Martin Veselý, MAFRA

Na 600 umělců, 130 koncertů, 50 představení či debat. Historicky největší 27. ročník festivalu Rock For People startuje ve čtvrtek 8. června v Hradci Králové. Headlinery jsou Slipknot, Muse, Machine Gun Kelly a The 1975.
  7:39

Kromě zmíněných se návštěvnici mohou těšit například na Simple Plan, Papa Roach, Billy Talent, Nothing But Thieves nebo Hollywood Undead.

Z tuzemských kapel a interpretů zmiňme Bez ladu a skladu, dvojici Bratři, Bena Cristovaa, Hentai Corporation, kapelu Insania, Lety mimo, Pam Rabbit nebo skupinu Radosta, vzdávající hold dílu Zdeňka Svěráka a Ladislava Smoljaka. Speciálním hostem bude Václav Neckář a Bacily.

„Už se nemůžeme dočkat, až za dva dny otevřeme brány festivalu a opět po roce přivítáme první nadšené fanoušky,“ říká Michal Thomes a dodává: „Snový areál nám roste před očima, finalizujeme přípravy a ladíme vše k dokonalosti. Už teď je jasné, že nás opět čeká přelomový ročník.

V rámci doprovodného programu jsou připravena promítání tří filmů inspirovaných hudbou. Poběží od pátku do neděle v brzkých odpoledních hodinách. Diváci budou moci zhlédnout film Flamengo Reunion Session o klasické desce Kuře v hodinkách, dokument Ivan – Král tří akordů, inspirovaný životem rockové legendy Ivana Krále, nebo snímek o historii gramofonových desek v českých zemích.

Pro milovníky nejslavnější televizní vědomostní show a Aleše Zbořila budou připraveny čtyři soutěžní kola AZ-kvízu, do něhož se může přihlásit každý z účastníků festivalu. Fanoušky roztančí nejen interpreti festivalu, ale i Taneční škola Stardance s tanečními instruktory Adrianou Maškovou a Dominikem Vodičkou.

O tom, jaká je práce válečných novinářů, poreferuje Jakub Szántó, David Miřejovský a Jindřich Šídlo, a o tom, co se děje za oponou sportovních studií při hokejovém mistrovství budou vykládat Robert Záruba, David Pospíšil a Petr Koukal. Do problematiky vztahů, bolavých srdcí a seznamovacích aplikací se ponoří Listování.cz s Historkami z Tinderu a Terapie Sdílením Live s Ester Geislerovou a Honzou Vojtkem.

Rock For People je dlouhodobě průkopníkem v oblasti ekologie a technologií. Letos se návštěvníkům představí unikátní zóna KB FutureFest 2030, kde bude umístěna stage poháněná vodíkem či solárními panely.

K mání bude gastronomie opřená o alternativní a rostlinné produkty, možnost angažovaného trávení volného času, vzdělání i práci, originální architektura, etická kosmetika nebo druhotné využití knih. Areál Parku 360 má v plánu být do roku 2030 energeticky soběstačný. Na festivalu se měří uhlíková stopa a třídí sedmnáct druhů odpadů.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!