Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert
130 let

Lidovky.cz

Rockové příšery Kiss si podmanily pražskou O2 arenu

Kultura

  14:15
PRAHA - Koncert legendy amerického glam rocku navštívilo 15 000 diváků.

Pražský koncert skupiny Kiss foto: MAFRA - Tomáš Krist

Skupina Kiss nabídla pražskému publiku především letité hity. Z nového alba Monster, k němuž se letošní turné vztahuje, zazněly jen dvě skladby: Hell Or Hallelujah a Outta This World. V aktuální sestavě hrají kromě původních členů - baskytaristy a zpěváka Genea Simmonse a kytaristy a zpěváka Paula Stanleyho - také kytarista Tommy Thrayer a bubeník Eric Singer.

Už několik hodin před začátkem vystoupení se prostory před vysočanskou halou zaplnily snadno rozpoznatelnými příznivci "Kissáků". Mnozí z nich na sobě měli trička s logem kapely v podobě runových S. Dorazily i celé rodiny s dětmi, které se pomalovaly stejně jako jednotliví členové bizarní formace. Ti se stylizují do postav Démona, Hvězdného dítěte, Vesmírného esa a Kočičího muže.

Ohňostroj a umělá krev

Téměř dvouhodinovou show, plnou pyrotechnických efektů, zahájila titulní skladba alba Psycho Circus z roku 1998, před jejímž začátkem se zaplněnou halou rozlehlo obligátní intro se sloganem You Wanted The Best, You Got The Best! Při písni War Machine plival Simmons oheň, ve skladbě God of Thunder přidal chrlení umělé krve. Diváci spokojeným pokřikem reagovali na chytlavé refrény hitů Rock And Roll All Night, I Was Made For Lovin' You, Love Gun či Detroit Rock City.

Došlo i na ohňostroj z kytary Thrayera, jenž svůj nástroj nakonec rozbil úderem o podlahu. Velký úspěch měla jako vždy "promenáda" Simmonse a Stanleyho na rampě nad hlavami posluchačů v sektoru ke stání.

V České republice se Kiss naposledy předvedli v roce 2010, kdy na tehdejším turné k albu Sonic Boom zavítali do Prahy a Ostravy. Od svého vzniku v roce 1973 tato skupina prodala už více než 100 milionů nosičů.

Autor:

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...