Sobota 4. května 2024, svátek má Květoslav
130 let

Lidovky.cz

Kultura

Rockový fenomén Primus zahraje v září první samostatný koncert v Praze

Primus foto: Artsmarketing

Kultovní americká kapela Primus přijede poprvé na samostatný koncert do České republiky. 17. září se v pražském Foru Karlín představí ve své nejslavnější sestavě – frontman a jeden z nejlepších baskytaristů všech dob Les Claypool, kytarista Larry „Ler” LaLonde a bubeník Tim „Herb” Alexander.
  12:00

V rámci světového turné nazvaného A Tribute to Kings vzdají Primus poctu prog-rockovým legendám Rush. Na koncertě tak zazní jak kompletní album A Farewell to Kings od Rush z roku 1977, tak i nejslavnější písně od tria Primus. Prahu tak čeká zhruba dvouhodinový hudební zážitek. Vstupenky budou v prodeji od 25. března v síti Ticketmaster.

Uznávaní Primus začínali jako undergroundový fenomén v San Francisku v roce 1984. Začátkem devadesátých let přerostli v jednu z nejznámějších rockových kapel na světě. Alba jako Sailing the Seas of Cheese (1991), Pork Soda (1993) nebo Tales from the Punch Bowl (1995) byla v USA všechna zlatá nebo platinová.

Primus začali koncertovat na největších festivalech po celém světě, ale také společně například s U2, Tool, Jane’s Addiction, Public Enemy nebo Rush. Primus jsou také autory hudby k legendárnímu animovanému seriálu Městečko South Park. Českou republiku navštívili zatím pouze jednou, v roce 2011 hráli na festivalu Rock for People.

Autor:

10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?
10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?

V digitální éře, kde technologie proniká do všech aspektů našich životů, se také zvyšuje riziko podvodů. Od falešných e-mailů a inzerátů až po...