Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert
130 let

Lidovky.cz

Kultura

Roxette jsou zpět

Švédská kapela Roxette. foto: Reprofoto

PRAHA - 80. léta budou žít navždy. Důkaz? Švédská hudební dvojice Roxette se vrací na koncertní pódia. Dvojice Marie Fredrikssonová a Per Gessle se setkají na prvním živém vystoupení po sedmi letech. Zahrají na belgickém putovním festivalu Night of the Proms a přidají několik termínů v Holansku a Německu.
  9:46

"Jsme rádi, že můžeme zase vystoupit. Bude to poprvé od roku 2001, kdy se spolu objevíme na společném koncertě a je úžasné, že se tak stane před tolika lidmi právě na Night of the Proms. Těšíme se, že zahrajeme naše hity a že nás u toho doprovodí skvělý orchestr festivalu. K našim skladbám se bude úžasně hodit," řekli Roxette na svých stránkách.

Formace také oznámila, že jejich kompletní katalog, čítající šest velkých alb včetně hitových Joyride nebo Crash! Boom! Bang!, vyjde znovu na podzim v remasterované a vylepšené edici.

Per Gessle mezitím vydal sólovou desku s názvem Party Crasher, kterou představil také českým fanouškům. Na svém koncertě v Amsterdamu na pódium přizval Marii coby speciálního hosta; spolu pak zahráli hity It Must Have Been Love a The Look.

Roxette: It Must Have Been Love (živě)

Autoři: