Pondělí 6. května 2024, svátek má Radoslav
130 let

Lidovky.cz

Scott Weiland, bývalá ikona Stone Temple Pilots, náhle zemřel

Kultura

  13:42
Scott Weiland, bývalý frontman americké rockové skupiny Stone Temple Pilots, při turné své nové kapely ve Spojených státech ve čtvrtek náhle zemřel. Informují o tom zahraniční média. Weilandovi bylo 48 let. Příčina smrti oznámena nebyla, spekuluje se ale o drogách, s jejichž konzumací měl Weiland mnoho let problémy.

Scott Weiland, bývalý frontman americké rockové skupiny Stone Temple Pilots, při turné své nové kapely ve Spojených státech ve čtvrtek náhle zemřel. foto: ČTK

Weilandovo tělo se našlo v autobuse, kterým jeho skupina The Wildabouts jezdila při turné, sdělil zpěvákův manažer Tom Vitorino. Autobus stál u motelu nedaleko místa, kde měla kapela ve městě Bloomington ve státě Minnesota hrát.

Scott Weiland, narozen jako Scott Kline, byl americký hudebník, textař a zpěvák. Znám byl především jako zpěvákem kapely Stone Temple Pilots, se kterou vydal v 90. letech šest alb a získal prestižní cenu Grammy. Zpíval i v kapele Velvet Revolver.

Organizátoři americké hudební ceny Grammy Weilanda označili za ikonu stylu grunge s ohromným talentem a působivým projevem. „Tím vším bude navždy žít a inspirovat zástupy rockových fanoušků po celém světě,“ uvedli podle BBC zástupci Grammy.

Úctu zesnulému vyjádřila řada kulturních osobností, například americká herečka a zpěvačka Juliette Lewisová. „Byl to mimořádně nadaný umělec,“ řekl také kytarista Joe Perry ze slavné americké rockové skupiny Aerosmith.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!