Neděle 28. dubna 2024, svátek má Vlastislav
130 let

Lidovky.cz

Serj Tankian a System Of A Down vystoupí v srpnu v Praze

USA

  16:00
PRAHA - Americká skupina System Of A Down ve svém původním složení včetně zpěváka Serja Tankiana vystoupí 14. srpna v Praze. Kapela se do metropole vrátí po patnácti letech a bude hlavní hvězdou jednodenního festivalu Aerodrome, který se uskuteční na holešovickém Výstavišti.

Hudebník Serj Tankian foto: MAFRA - Jaroslav Ožana

"Program Aerodrome nabídne vedle System Of A Down, jejichž koncert bude mít délku odpovídající samostatnému vystoupení, také americkou punkovou legendu NOFX, metalcorovou skupinu Killswitch Engage a ještě jedno jméno, které bude ohlášeno záhy," uvedla za pořadatele Kateřina Dědková.

Tankianovo sólo

Frontman a zpěvák Serj Tankian vydal během pauzy jeho domovské formace tři sólová alba a třikrát s nimi v Čechách koncertoval. Naposledy loni, kdy ve Velkém sále pražské Lucerny nabídl písně z nového alba Harakiri.

Kapela System Of A Down vznikla v roce 1994 v Los Angeles, všichni její členové jsou původem Arméni. Čtveřice debutovala v roce 1998 nahrávkou System Of A Down, jež získala platinové ocenění a se kterou kapela přijela ještě v témže roce do České republiky, když v říjnu zahajovala pražské vystoupení Slayer.

Ukradené album

Celosvětový úspěch se dostavil o tři roky později po vydání nahrávky Toxicity, která bodovala v žebříčku nejprodávanějších desek jak ve Spojených státech, tak ve většině evropských zemí. Třetí album z roku 2002 se dostalo do oběhu v podobě demonahrávky ještě před vydáním, což se negativně podepsalo na prodeji desky, která vzhledem k okolnostem dostala název Steal This Album!.

O dva roky později System Of A Down začali pracovat na čtvrté nahrávce, kterou se rozhodli vydat na dvě části. S půlročním rozestupem se tak v roce 2005 na trhu objevila alba Mezmerize a Hypnotize. O rok později skupina své fanoušky šokovala rozhodnutím dočasně pozastavit činnost, aby se její členové mohli věnovat sólovým aktivitám. Na koncertní pódia se vrátili v roce 2011.

Autoři: ,

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...