Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

Skutečná hvězda Colours? Jan Budař

Colours of Ostrava

  14:44
OSTRAVA - Herec, hudebník a renesanční osobnost Jan Budař se zhostí role moderátora hlavní scény letošního ročníku festivalu Colours of Ostrava, který proběhne od 9. do 12. července v zeleném srdci severomoravské metropole.

Jan Budař foto: EMI

„Je mi velkou ctí, že budu letos moderovat veliký festival Colours of Ostrava,“ říká Jan Budař. Kromě pravidelných Budařových vstupů se návštěvníci mohou těšit na jeho koncert s vlastní kapelou Eliščin Band. „A já mám taky velikou radost, že budeme hrát poprvé v životě na tom velikém festivalu Colours of Ostrava a hlavně jsme slyšeli, že tam bývá publikum více než skvělé. Takže já se těším jak na to moderování všech večerů na tom největším pódiu, co tam budete mít, tak že si tam s naší kapelou zahrajeme,“ doplňuje Honza Budař.

Jan Budař a Roman Jedlička zdraví Colours of Ostrava:


Šanson, písničkářství, šlágry?
Jan Budař je renesanční osobnost - je známý především z filmů Nuda v Brně, Hrubeš a Mareš jsou kamarádi do deště, Vratné lahve, Horem pádem a další. Ztvárnil řadu divadelních rolí, skládá hudbu, režíruje videoklipy, podílí se na scénářích a je frontmanem kapely Eliščin Band, jejíž každý koncert bývá velmi nečekaný. Kapela existuje od roku 2004 a 24. listopadu 2008 jí vyšlo druhé album „Proměna“. Koncertuje na všemožných scénách jak tuzemských (Kolín, Jablonec nad Nisou, Brno, Praha, Štítná nad Vláří) tak i zahraničních (Paříž, New York, Wroclaw, Jeleni Gora).

„Šanson, písničkářství, šlágry? Tančírna, kabaret, nezávislý pop? Jan Budař! Nejčistší Quijote české pop-music v patnácti písňových rolích z vlastního pera připomíná, že všechno podléhá neustálé proměně a že se není třeba kvůli tomu vzrušovat, leda bychom snad chtěli,“ uvádí se v textu k CD Proměna. Kapela má momentálně toto složení: Jan Budař (klavír, kytara, zpěv), Roman Jedlička (kytara), Adam Koller (bicí), Daniel Šváb (kontrabas) a Petra Malíšková nebo Sylva Jablonská nebo Anna Hošková (cello).

Na nový videoklip Tanečník věnovaný Michaelu Jacksonovi:

Autoři:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!