Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

Slavné "Bodré podoledne" zazní poprvé naživo i v Praze

Kultura

  13:30
Herci ze slavného seriálu Haló, haló navštíví 16. listopadu Prahu v rámci festivalu BritFest - oslava britské kultury. V prostoru klubu Lávka bude s diváky besedovat Kim Hartman (Helga) a Richard Gibson (Herr Flick).

Richard Gibson (Herr Flick) a Kim Hartman (Helga) foto: BritFest

Slavný komediální seriál Haló, haló! se už vysílal přibližně v padesáti zemích světa, jeho první díl se na obrazovkách objevil v roce 1982, poslední deset let poté. U nás se poprvé vysílal v roce 1996 a v televizi je nyní k vidění na ČT 2.

Děj seriálu, který se odehrává za druhé světové války, se točí kolem sympaťáka Reného, majitele malého podniku ve francouzském městečku Nouvion, který by se nejradši do ničeho nepletl, obsluhoval své hosty a snažil se dostat do postele servírky. Život mu ale komplikují jak důstojníci z místní německé posádky v čele s Herr Flickem, tak britští partyzáni...  

Helga a Herr Flick - setkáni po třiceti letech

Účast na BritFestu přislíbila Kim Hartman (Helga) a Richard Gibson (Herr Flick), na které se mohou návštěvníci festivalu těšit na besedě i při následné autogramiádě.

Londýnská rodačka, divadelní a televizní herečka Kim Hartman, si zahrála vojínku Helgu Geerhartovou ve všech epizodách kultovního seriálu z produkce BBC - Haló, haló! Dále se objevila například v divadelních inscenacích Aby bylo jasno nebo Techtle mechtle. Věnuje se i režii - ujala se takových klasik jako jsou Komedie plná omylů, Jindřich V. nebo Višňový sad.

Richard Gibson si v seriálu Haló, haló! zahrál do koženého pláště oděného a kulhajícího gestapáckého důstojníka Herr Flicka, který se snaží svádět půvabnou vojínku Helgu a získat obraz Padlé Madony s velkými balónky od Van Klompa. Později se Gibson věnoval filmu, divadlu, ale  také práci médiích - psal pro britský deník The Guardian a také irský deník The Irish Times.

Dalším hostem festivalu bude herečka Paris Jefferson ze seriálu Xena.

Kromě setkání s herci nabídne jednodenní BritFest i britské jídlo, kulturu či hudbu. Poznávat Británii budou moci návštěvníci díky tematickým workshopům, ochutnávkám a besedám. K ochutnání budou klasická britská jídla i nápoje, bude možnost zakoupit si britské výrobky a poznat původní produkty.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!