Pondělí 6. května 2024, svátek má Radoslav
130 let

Lidovky.cz

Nový hit? Zelenského seriál Sluha národa uvede na své platformě i Nova

Kultura

  11:37
Televize Nova na své internetové platformě Voyo odvysílá ukrajinský komediální seriál Sluha národa v hlavní roli se současným prezidentem Volodymyrem Zelenským. První díl seriálu uvede v pondělí. Nova to oznámila na svém webu.

Volodymyr Zelenskyj v seriálu Služebník lidu foto: Studiya Kvartal-95

Seriál, který Voyo uvede v originálním znění s českými titulky, sleduje příběh středoškolského učitele, který se stal nečekaně prezidentem země. Vše odstartoval jeho výlev proti zkaženosti vlády na sociálních sítích, ze kterého se stal virál. Jako prezident pak bojuje proti všudypřítomné korupci. Sluha národa získal na webu ČSFD hodnocení 77 procent.

Seriál, na kterém se Zelenskyj vedle hlavní role podílel i jako tvůrce, se natáčel v letech 2015 až 2019. Celkem vzniklo 49 dílů ve třech sériích. Natáčení skončilo, když se Zelenskyj stal skutečným prezidentem Ukrajiny. Vedle Voyo je seriál k vidění i na Netflixu, ovšem zatím pouze s anglickými titulky.

Z filmových rolí na sebe Volodymyr Zelenskyj nejvýrazněji upozornil ve snímcích Ljubov v bolšom gorodě nebo Rande na 8 způsobů. Dále třeba propůjčil hlas medvídku Paddingtonovi nebo zvítězil v ukrajinské verzi televizní taneční soutěže Stardance.

Ukrajina v čele se Zelenským již měsíc čelí invazi ruských vojsk, která vedla k rozsáhlé emigraci ukrajinských obyvatel. Přes 300 tisíce Ukrajinců uprchlo i do České republiky.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!