Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

Soundtrack Poděbrady v srpnu zahájí Šakalí léta pod vedením Ivana Hlase

Kultura

  11:48
Mezinárodní festival filmové hudby a multimédií Soundtrack Poděbrady zahájí svůj program premiérou koncertní verze filmového hitu Šakalí léta. Na ojedinělý festival svého druhu se již začaly prodávat vstupenky.

Z filmového muzikálu Šakalí léta foto: Česká televize

Nadcházející ročník festivalu Soundtrack Poděbrady se bude konat ve dnech 29. srpna až 1. září příštího roku. Hlavní zahajovací program 30. srpna bude patřit české hudebně-filmové legendě, premiéře koncertní verze filmu Šakalí léta. Kultovní film režiséra Jana Hřebejka a scenáristy Patra Jarchovského byl prvním porevolučním českým filmovým muzikálem.

Snímek měl hvězdné obsazení, zahráli si v něm např. Martin Dejdar, Jakub Špalek, Josef Abrhám nebo Saša Rašilov. Na hlavním podiu festivalu ožije v originálním zpracování propojujícím film s živou hudbou a dalšími scénickými prvky.

„Doufáme, že se nám podaří, aby se na jedné scéně sešli herečtí představitelé hlavních rolí spolu se svými zpívanými hlasy a to pod vedením samotného autora hudby Ivana Hlase,“ říká dramaturgyně festivalu Karla Sluková.

Snímek z roku 1993 získal čtyři České lvy, mimo jiné za Nejlepší hudbu. Perličkou týkající se Šakalích let je fakt, že jeho soundtrack byl hotový dříve, než bylo jisté, že se film vůbec bude natáčet.

Vstupenky na Soundtrack Poděbrady jsou již v prodeji. Novinkou oproti minulým ročníkům jsou Soundtrack Passy, které držitelům přinášejí nejrůznější benefity a slevy po dobu festivalu i mimo ni.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!