Středa 22. května 2024, svátek má Emil
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Tisíce let před Hrou o trůny? HBO chystá další seriál ze světa G.R.R.Martina

Kultura

  18:13
PRAHA - Televize HBO si objednala natočení pilotního dílu nového seriálu z fantasy světa spisovatele G.R.R.Martina. Děj by se podle CNN měl odehrávat tisíce let před událostmi z původního seriálu Hry o trůny. Scénář k zatím bezejmennému seriálu by přitom měl napsat autor knižní předlohy G.R.R.Martin společně s britskou scénáristkou Jane Goldmanovou. Ta v minulosti pracovala například na námětech filmů Kingsman nebo Kick-Ass.

Železný trůn ze seriálu Hra o trůny. foto: Reuters

Natáčení nového projektu by mělo začít nejdříve rok po odvysílání poslední série Hry o trůny, řekl pro CNN programový ředitel Casey Bloys. Sedmá a závěrečná řadu populárního seriálu by se měla na obrazovkách diváků objevit někdy v roce 2019.

Z doposud zveřejněných informací vyplývá, že se seriál bude odehrávat tisíce let před dějem původního seriálu Hry o trůny a zavede diváky do dávných dob Západozemí.

Sedmá řada seriálu Hra o trůny: panoš Podrick Payne (Daniel Portman).
Sedmá řada seriálu Hra o trůny: Sansa Stark (Sophie Turnerová).

Lze tak předpokládat, že se diváci budou moci například dozvědět, odkud pocházejí Bílí Chodci nebo se seznámí s rodinnými příběhy rodu Starků. Podle listu The Guardian scénáristka Goldmanová minulý rok naznačila, že její příští seriál bude plný hororu a brutality. „To jsou věci, které miluju a věci, které dělám ráda. Byla by to hrůza, kdybych je dovnitř nedala,“ řekla Goldmanová.

Pracující důchodce skončil po nehodě bez příjmů. Účty poplatil díky životnímu pojištění
Pracující důchodce skončil po nehodě bez příjmů. Účty poplatil díky životnímu pojištění

Spousta důchodců si dnes přivydělává, aby zvládli zaplatit stále rostoucí výdaje a nemuseli se spoléhat na pomoc svých blízkých. Podobně tomu bylo...