Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

Tykwerova komedie 3 pobaví bizarním milostným trojúhelníkem

Kultura

  16:28
PRAHA - Na zoubek jednomu zdánlivě spokojenému a úspěšnému páru čtyřicátníků v dnešním Berlíně se v novém filmu podíval renomovaný německý režisér Tom Tykwer. Ve snímku s jednoduchým názvem 3 se na příkladě nezvyklého milostného trojúhelníku řeší problémy mezilidských vztahů, svobody jedince, jeho sexuální orientace a nezbytné tolerance. Komediálně laděná novinka autora kultovního thrilleru Lola běží o život zahájí příští týden v Praze festival Dny evropského filmu.

3: Simon a Hanna foto: Reprofoto

"Trojka" je příběhem novinářky Hanny a architekta Simona, kteří žijí již dvacet let ve zdánlivě harmonickém svazku. Za tak dlouhou dobu už stihli projít vším, co obvykle život, plný různých aférek, plánování dítěte, svatby a dalších každodenních starostí, přináší a nemají o něm žádné iluze.

Cítí, že jim něco chybí a že jejich lásce už možná zvoní umíráček. Oba se pak ve stejný čas setkají s přitažlivým Adamem, jenž by v jejich představách mohl být tím pravým. Netuší však, že muž, do kterého se oba vášnivě zamilují, je tatáž osoba. Nezvyklá situace vnese do vzájemného vztahu dvojice zmatek, ale i tolik potřebné oživení. V dynamicky natočeném snímku nechybí humor i vážnější momenty a diváci se na závěr dočkají překvapivého rozuzlení.

Dva z herců osobně v Praze

Se dvěma z herců se mohou osobně setkat i čeští diváci. Slavnostního zahájení Dnů evropského filmu, na němž se Tykwerův nejčerstvější počin bude 14. dubna promítat, se v pražském kině Světozor zúčastní vedle Rakušanky Roisové německý herec Devid Striesow.

Čeští a slovenští přispěvovatelé serveru csfd.cz snímek určený spíše náročnějšímu publiku ohodnotili poměrně vysokými 71 procenty. Jde podle nich o příjemný, neotřelý a povedený film. Zaujal je na něm především bezprostřední a nefalšovaný herecký projev Sophie Roisové, za níž prý představitelé obou hlavních mužských rolí poněkud pokulhávají.

Autor:

Quality Hotel Brno Exhibition Centre
RECEPČNÍ

Quality Hotel Brno Exhibition Centre
Jihomoravský kraj
nabízený plat: 30 550 - 30 550 Kč