Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert
130 let

Lidovky.cz

Zemřel herec Tyler Christopher. Držitel Emmy bojoval s depresí i alkoholem

Kultura

  10:21
Americký herec Tyler Christopher zemřel ve věku 50 let. Jeho nejznámější rolí byl Nikolas Cassadine v nekonečném televizním seriálu General Hospital. Obdržel za ni dokonce cenu Daytime Emmy. Herce proslavil i vztah s kolegyní Evou Longoria.

Herci Tyler Christopher a Eva Longoria foto: Profimedia.cz

Smutnou zprávu oznámil na svém Instagramu Maurice Benard, Christopherův kolega ze seriálu General Hospital. „S velkým smutkem sdílíme zprávu o odchodu Tylera Christophera. Zemřel v úterý ráno ve svém bytě v San Diegu na následky srdeční příhody,“ upřesnil Benard.

Tyler Christopher mezi lety 1996 a 2016 ztvárnil ve zmíněné lékařské soap opeře roli Nikolase Cassadina. Právě za tuto úlohu si vysloužil cenu Emmy. Na další byl pak nominován za výkon v seriálu Dny našeho života. Objevil se i v seriálech Na Západ, JAG či The Lying Game. Mezi lety 2002 a 2004 byl manželem herečky a modelky Evy Longoria.

It is with great sadness that we share the news of the passing of Tyler Christopher. Tyler passed away this morning following a cardiac event in his San Diego apartment. Tyler was a truly talented individual that lit up the screen in every scene he performed and relished bringing joy to his loyal fans through his acting. Tyler was a sweet soul and wonderful friend to all of those who knew him. Tyler was an advocate for better mental health and substance use treatment who openly spoke about his struggles with bipolar depression and alcohol. We are beyond devastated by the loss of our dear friend and pray for his children and his father.

31. října 2023 v 23:46, příspěvek archivován: 1. listopadu 2023 v 10:05

Benard vyzdvihl, že zesnulý herec bojoval za povědomí o mentálním zdraví a jeho léčení. Sám prý otevřeně mluvil o svých problémech s bipolární poruchou a alkoholem.

Od roku 2019 jej pro špatný psychický stav měla v opatrovnictví jeho sestra Susan Asmo Baker. Jak upozorňuje web People.com, Christopher během odvykací kůry upadl a prodělal vnitřní krvácení.

„Ani za milion let by mne nenapadlo, že bude mého stavu zneužívat člen rodiny,“ svěřil se ovšem herec v červnu v rozhovoru. Se sestrou se totiž soudil o to, že peníze určené na jeho opatrovnictví využila k vlastním potřebám. Ta jeho obvinění odmítala.

Autor: