Pátek 3. května 2024, svátek má Alexej
130 let

Lidovky.cz

V hlavní roli já, vy a všichni vaši zoufalí kamarádi ztroskotanci

Kultura

  9:00
PRAHA - Irská komedie V hlavní roli já (A Film with Me in It) režiséra Iana Fitzgibbona oplývá drsným černým humorem, který umně míchá se situační komikou černobílých grotesek.

A Film with Me in It (2009) foto: BontonfilmReprofoto

Jejím hrdinou je velký smolař a životní ztroskotanec. Se svým stejně neschopným kamarádem se pokouší zbavit mrtvol, jež se mu hromadí v bytě. Snímek vstoupí 24. září do českých kin.

Nezaměstnanému herci Markovi (Mark Doherty) se v životě nic nedaří. Marně shání práci, takže nemá peníze na nájem bytu, ze kterého ho chce jeho domácí vyhnat. Musí se navíc starat o invalidního bratra a na náladě mu nepřidá ani zjištění, že se ho jeho dívka chystá opustit. Malou oporou mu je i jeho nejlepší kámoš (Dylan Moran), pro kterého jsou hlavním smyslem života alkohol a hazardní hry.

Zdálo by se, že nic horšího už Marka nemůže potkat. Vinou absurdních náhod však zemřou v jeho bytě postupně čtyři lidé. Ze strachu, že by v jeho nevinu nikdo neuvěřil a skončil by ve vězení, se zoufalý Mark rozhodne s pomocí svého kamaráda mrtvoly odstranit. Oba se však přesvědčí, že to není zrovna snadný úkol. Jejich snaha vyústí v řadu bizarních a absurdních situací, které všechno ještě zhoršují.

Autor: