Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert
130 let

Lidovky.cz

V Roxy vystoupí Kate Nash. Z prodavačky se stala hvězdou

Kultura

  7:00
PRAHA - Britská písničkářka, jejíž debutové album dosáhlo až na špičku britských hitparád, vystoupí 14. listopadu v pražském klubu Roxy v rámci svého podzimního turné.

Kate Nash na snímku k albu Made of Bricks foto: Reprofoto

Pětadvacetiletá londýnská rodačka Kate Nash se českému publiku na samostatném koncertu představí poprvé. Minulý rok vystoupila na festivalu Rock for People na letišti v Hradci Králové.

Koncert Kate Nash se uskuteční v rámci jejího malého podzimního turné, během něhož plánuje odehrát sérii exkluzivních vystoupení v sálech s omezenou kapacitou.

Objev z MySpace

Nekonvenční písničkářku a kytaristku před čtyřmi lety objevili producenti prostřednictvím komunitního portálu MySpace, kam talentovaná hudebnice - prodavačka oblečení umisťovala své nápadité amatérské demosnímky. Letos se objevila v malé roli ve filmu Greetings from Tim Buckley, který měl premiéru na festivalu v Torontu.

"Letos v říjnu bychom se měli od Nashové dočkat nového EP, které by o pár měsíců později měla následovat očekávaná třetí řadová deska. Je tak nasnadě, že v Roxy kromě hitů jako Foundations, Mouthwash či Do-Wah-Doo určitě zazní i několik novinek," informoval za pořadatele Lukáš Kadeřábek..

Kate Marie Nash vydala své debutové album Made of Bricks v roce 2007. Téměř okamžitě se stalo jedničkou britských hitparád a bodovalo i v USA. Obrovskou popularitu zajistil Nashové singl Foundations, který se za rok 2007 stal 17. nejprodávanějším singlem v Anglii. Předloni nahrála své druhé album My Best Friend Is You.

Autoři: ,

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...