Úterý 21. května 2024, svátek má Monika
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Věčná láska z Titanicu. Ruka Kate Winsletové zůstala na skle auta i po dvaceti letech

Kultura

  16:00
TITANIC - Režisér James Cameron sdílel na sociální síti Twitter snímek skla auta, ve kterém se odehrávala ikonická milostná scéna mezi Jackem (Leonardo DiCaprio) a Rose (Kate Winsletová). Otisk ruky je na skle patrný i po více než dvaceti letech.

Titanic - Leonardo DiCaprio a Kate Winsletová foto: Reprofoto

Jedna z nejikoničtějších scén romantického blockbusteru Titanic se odehrává paradoxně ne přímo na palubě lodi, ale v autě. V momentu největší vášně přitiskla Rose v podání Kate Winsletové ruku na zadní sklo auta, kde zůstal viditelný obtisk. Ten je na voze, nyní uzavřeném v hollywoodských skladech, viditelný i po více než dvaceti letech, neboť Titanic měl premiéru v roce 1998. Snímek otisku sdílel na sociální síti Twitter sám režisér James Cameron. Jen připojil, že je potřeba se „pořádně podívat“.

26.února 2019 v 00:43, příspěvek archivován: 27.února 2019 v 11:10

Over 20 years later, the infamous @TitanicMovie handprint is still there – look closely. https://t.co/xN19iHw5cI

V Titaniku je mnoho ikonických scén, na které odkazují jiné scény a seriály. Mimo auta je takovou slavnou scénou i ta, kde Jack drží Rose na přídi lodě.

Snímek Titanic zpracovává katastrofu stejnojmenné lodě v roce 1912. S rozpočtem 200 milionů dolarů stále patří mezi jeden z nejnákladnějších filmů v historii. Vyplatilo se - je totiž také se svými více než 2 miliardami dolarů celosvětově druhým nejvýdělečnějším filmem. Úspěšnější už byl jen snímek Avatar z roku 2009 (mimochodem také „dítko“ Jamese Camerona). Film kromě diváků ocenili i kritici - odnesl si úctyhodných 11 Oscarů.

Pracující důchodce skončil po nehodě bez příjmů. Účty poplatil díky životnímu pojištění
Pracující důchodce skončil po nehodě bez příjmů. Účty poplatil díky životnímu pojištění

Spousta důchodců si dnes přivydělává, aby zvládli zaplatit stále rostoucí výdaje a nemuseli se spoléhat na pomoc svých blízkých. Podobně tomu bylo...