Středa 8. května 2024, Den vítězství
130 let

Lidovky.cz

Kultura

Na obrazovky se vrátí hlasatelky, už je známý program. Co uvidí senioři na novém kanálu ČT 3

Logo ČT 3. foto: Česká televize

Praha - Nová stanice České televize bude alternativou zaměřenou na seniory zůstávající kvůli pandemii doma. Zahrne oblíbené seriály, nostalgické komedie i tematické pořady a nový lifestylový magazín. Poprvé po letech se na obrazovky vrátí hlasatelky.
  11:25

Podle informací od České televize se vysílání nového kanálu ČT 3 bude opírat o tři pilíře. V devět hodin ráno a dále i ve tři a pět hodin odpoledne stanice přinese tematické magazíny plné praktických rad pro život v karanténě. Polední zpravodajský blok bude ČT 3 sdílet s ČT 24. 

Po zbytek dne budou diváky bavit archivní seriály, filmy a záznamy koncertních vystoupení a estrádních show. Vše v odlehčeném duchu. Celým programem televize budou v roli hlasatelek provádět moderátorky pořadu Sama doma Lucie Křížová, Jana Havrdová nebo Martina Hynková Vrbová.

Česká televize na novém programu nabídne například Elišku a její rod, jeden z prvních seriálů Jaroslava Dietla. Dále oblíbenou „interaktivní podívanou“ Rozpaky kuchaře Svatopluka nebo seriál Byli jednou dva písaři.

Bouvard a Pécuchet, nerozluční kamarádi a hlavně dva písaři. Oblíbený seriál s Horníčkem a Sovákem je v programové nabídce ČT 3.

Diváci dostanou možnost osvěžit si znalosti historie v pořadu O poklad Anežky České. Zábavné estrády budou reprezentovat hlavně Horníčkovy Hovory H po dvaceti letech. Doplní je Divadélko pod Věží nebo Zajíc v pytli. 

Nově vzniklý magazín z praktickými radami dostal název Život na třetí. Jeho obsahem bude informační i lifestylový servis, od návodů k domácímu cvičení a dalšího trávení volného času až po praktické rady.

Jak naladit ČT 3

Program ČT3 bude možné naladit již od pátku 20. března od 12 hodin v terestrickém vysílání, a to v novém vysílacím standardu DVB-T2. Do startu vysílání se bude na obrazovce objevovat statická grafika. V satelitním i kabelovém vysílání bude program rovněž dostupný, k dispozici bude dle možností jednotlivých operátorů, avšak s co nejkratším prodlením. V pozemním příjmu se program objeví v nabídce buď automaticky (při zapnuté funkci automatické aktualizace, kterou disponuje velké množství přijímačů i set top boxů), nebo jej bude potřeba naladit manuálně – diváci se mohou obracet pro pomoc na Divácké centrum České televize. Dle možností jednotlivých operátorů se program objeví automaticky také těm, kdo přijímají televizní vysílání přes satelit nebo přes kabel.