Prosím ,kde se dá sehnat kefírová kultůra?Děkuji za odpověď!
nedavno jsem si koupil kefirovou kulturu a sni jsem dostal i malou knizecku v ktere se pise o zdravi prospesnem kefiru. kefirove bakterie stravi laktozu a "predtravi" mleko . vzniknou vnem dalsi vitaminy a aminokyseliny a kefir je snadneji stravitelnejsi. tato kultura pochazi z kavkazu kde se lide dozivaji velmi vysokeho veku (asi diky kefiru ). mozna ze tito lide zacali nejdrive s pitim kefiru a az pozdeji mleka.
at je to jak to je i kdyby nic tak mi muj vlasni kefir velice chutna a to nejsem zrovna milovnikem neochuceneho mleka.
doporucuji vsem kefir!!!!
Mas pravdu fermentovane mleko tedy i jogurty nebo syry absahuji mene laktozy a tudiz delaj mene problemu.
to autor
Většině lidí totiž chybí schopnost zpracovat mléčné bílkoviny, pak hovorite o laktoze to je spravny ale stema bilkovinama problem nevidim,
ciao
Asi potomek staobylych zemedelcu nejsem, neb po napiti mleka dostanu ridkou stolici (cti sracku). Zajimave je, ze uplne uvarene mleko u mne takovy ridky jev (myslim tim stolici) nevyvolava. No asi jsem potomek tech Masojiu cili Masaju, jak o tom psalpredchozi prispevek.
To sice ano, ale naposledy se u nás pilo mléko před zhruba asi 30 léty, když se ošetřovalo pouze pasterizací a ničím jiným, odstřeďovalo se jen málo a nic se do něj nepřidávalo.POkud tedy nnejsme z těch, kteří si krávy pěstují doma, nebo ode těchto šťastlivců nekupujeme, stejně pijeme něco, co se mléku pouze podobá ( barvou, ne chutí).
mleko se upravuje pouze pasteraci a standartizaci tucnosti, nic se do nej nepridava!!! pokud chces mliko, ktere nema upravenou tucnost, tak si kup biomliko od olmy, ale nikdo ti nebude garantovat jakou tucnost ma, protoze se tucnost v prubehu roku meni. bude nekde mezi 3,6 - 4%. ale takhe tucny mliko uz ti asi nebude chutnat, protoze ses zvyklej na polotucny, bude o dost drazsi a bude i vic mlecne pachnout ale i chutnat
a pokud jste byli ve Švýcarsku, Bavorsku nebo Rakousku, určitě si všimnete toho bohatství sýrů, jogurtů, másla a smetany . V Indii, to je země, odkud naši předkové pocházejí, je mléko velmi důležité a také relativně drahé. Takže Indoevropané mléko už dávno pijí, mléčné produkty používají a nic jim to nedělá.
Že se z mléka třeba Zulukafři po.... nás nemusí moc trápit.
"Většině lidí totiž chybí schopnost zpracovat mléčné bílkoviny." .. hmmm, ach jo. :(
Mléko = špatný zdroj vápníku. I když všichni mají reklamou vsugerovaný pravý opak......Mléko sice obsahuje hodně vápníku, ale pro člověka ve špatně vstřebatelné formě, na jejíž rozklad a strávení je třeba víc Ca vlastního!Takže v důsledku pojídání mléčných výrobků je Ca z těla odebírán!Málokdo toto ví, stejně jako další fakta. Např. Finové mají jednu z největších spotřeb mléč. výrobků na světě a zároveň zde je i největší výskyt osteoporózy - úbytek kostní hmoty v důsledku nedostatku vápníku...! nemluvě o nedozírných následcích na zdraví při pití mléka. Proč člověk jako jediné "zvíře" pije mateřské mléko jiného druhu??? Co je na tom přirozeného? Dobrým zdrojem těchto víceméně neznámých skutečností je http://www.vitarian.cz/" target="_blank" rel="nofollow">http://www.vitarian.cz .Chcete-li být zdraví, zajímejte se o to, ČÍM vyživujete své tělo!
Chcete li být zdraví, nevěřte šarlatánům a fanatikům !
A co Masajové, kteří se živili převážně směsí hovězí krve s mlékem ??
První misionáři, kteří k Masajům přišli, zjistili, že znají část Starého zákona. Ti Masajové sami od sebe. Zmiňuje se o tom Josef Vágner v knize o Africe. Pokud jim ho nedodal někdo jiný, donesli ho sami, z místa jeho vzniku, a to v Africe není.
jsou to jenom evoluční kecy. naše kočka pije mléko doslova odjakživa i když krávy nepěstuje.