LONDÝN Švédská badatelka Susanne Akterinová v pátek oznámila, že v mozku pokusných myší, které devět měsíců živila potravou bohatou na tuky, cukr a cholesterol, zjistila změny spojované s Alzheimerovou chorobou. Podle badatelky „vysoký přísun tuku a cholesterolu v kombinaci s genetickými faktory může být dodatečným faktorem vzniku nemoci“. Nutno dodat, že takových faktorů je celá řada. Výzkum tak jen naznačuje, že mezi ně patří určitý typ stravy, a rozhodně ho zatím nelze považovat za průkazný.
Přes fastfood k alzheimeru?
ZDRAVÍ
Kelímek od jogurtu: mýt, či nemýt? Řada lidí stále tápe, co a v jakém stavu patří do tříděného odpadu
Matka oběti: mluvila jsem s blízkým vraha. Lenka Šimůnková hledá odpovědi na to, co se stalo na filozofické fakultě
V matematice je vidět zhoršení. Velký problém dělala úloha se švadlenami, říká šéf Cermatu po přijímačkách na SŠ
Klíčový aktér kauzy Dozimetr žádá výslech Rakušana a dalších členů hnutí STAN. Ministr se už vyjádřil
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...