Na co všechno už budeme mít "experty" ? Škoda slov.
Nebudu komentovat ty chuťové záležitosti - je to věc vkusu. Ostatně i profesionální degustátorka připouští, že mnohé z těch podřadných výrobků chutnají docela dobře.
Mělo by se však každopádně rozlišovat, zda jde o výrobky podřadné (s např. s nevhodným nutričním složením - vysoký obsah tuku apod.) nebo zdraví škodlivé. (Tuk a priori škodlivý není, naopak je to nutná součást stravy - ovšem v přimeřeném množství, které si musí konzument určit sám.) Například co se týká umělých sladidel, jejich škodlivost nebyla nikdy jednoznačně prokázána - v tom se pan Syrový mýlí. Je to ovšem takový oblíbený strašák. Přijde mně dost legrační, když se řeší škodlivost přísad v jakémsi rádobypivu a není ani zmínka o škodlivosti alkoholu v něm obsaženého, přitom je zcela evidentní, že právě tato přirozená složka piva nadělala (v jakémkoliv časovém úseku historie lidstva) nesrovnatelně víc škody než nějaká aditiva.
Já jsem již dávno pochopil, že čím jednodušší potravina tím máte šanci jist co nejvíce kvalitně a také chutně (např. není nic lepšího než kvalitní samotný chléb), takže:
nápoje: čistá, kvalitní voda + ev. malý přídavek stoprocentní ovocné šťávy, čaj zásadně sypanýzelený nebo černý . Ovocné a bylinné čaje pouze domácí(ovocné čaje v sáčcích zásadně nekupuji, bylinné čaje kupované jsou baleny ze surovin, které dodávají velkododavatelé těchto surovin-je to velká kamufláž), káva kvalitní mletá, po uvaření filtrovaná (nikdy ne instantní), pak také kvalitní espresso, to je nejlepší, ale nedělám ho doma.
hlavní jídla. jen doma připravovaná (Z těch v restauracích se mně dělá zle. Většinou se jedná o polotovary nebo připravovaná ze základů k jídlům), pečivo pouze žitný nebo pšenično žitný chléb (pozor, většina pečiva je přibarvená), vajíčka domácí, uzeniny žádné, když tak sušenou šunku (na chléb stačí plátek). Máslo z mléka, nejlépe domácí nebo pečivo namáčet do kvalitního olivového oleje (běžné na bílý chléb v Itálii), ale může být občas i trocha doma škvařeného sádla. Ryby pokud možno tuzemské nemražené. Zelenina a ovoce z trhu nebo domácí a klasická (jablka, švestky, třešně, kedlubny, zelí, domácí rajčata , vše může být doma šetrně konzervované atd.). Maso jehněčí nebo telecí. Stačí malá porce. Pokud možno vyhýbat se kupovaným kuřatům (lépe mladá kachna nebo husa). Atd., atd. A nevěřte tzv. odborníkům. Často běhají v tričku výrobců nebo silných prodejců.
Myslím, že vše ostatní je opravdu velký podvod. Samozřejmě, že většina potravin je kontaminována již při své vzniku, ale to bychom museli spáchat hromadnou sebevraždu.
No jo,pane Valenčík,kde ty Vaše potraviny sehnat?
Českí a slovenskí výrobcovia sa dohodli, že pod názvom špekačky sa môžu predávať iba výrobky urobené tradičnou receptúrou. Preto bhy sa taký výrobok, ktorý tomu nezodpovedá, vôbec nemal objaviť. A ak ano, tak by sa to malo volať inak - napríklad safalátky a podobne
Kupte si laciný salám,limonádu,eventuelně jiný výrobek a upravte jej obvyklým způsobem.Třeba opečte!Uzenina se rozteče,po limonádě máte žaludeční problémy,ale někdy ani cena není směrodatná!Viz ty hnědé,přeslazené a předražené břečky!!!
http://lahudkycajthaml.cz/" target="_blank" rel="nofollow">http://lahudkycajthaml.cz/
ten bombastickej úvod...a co ty výrobny, co nemají špičkové technologie? Ty asi vyrábějí kvalitněji,protože jsou více hlídané a nemusí tak rychle vydělávat na drahou špičkovou technologii.... :-(
Jako "PLUS" povazuji nesmirne "odpudivy" obal, ci vzhled hodnocenych vyrobku.
Ten jde zrejme "ruku v ruce" s obsahem.
(Netvrdim vsak, ze na trhu plati: "Vypada to hezky - bude to i zdrave..." :+)
škodlivých látek a s tou vybírat potraviny.Jestli tedy chcete jíst zdravě.
Potraviny v základním stavu a pokud možno nekonzervované. Normální je, aby jablko schnilo, pečivo ztvrdlo, mléko zkyslo a salám zezelenal. Je nutné, abychom se řídili instinktem našich předků.
...co to je to Michopulu? Já to teďka pořád čtu u nějakých článků ohledně životního stylu nebo vaření, ale naprosto se nechytám. ...nějaká kuchtička?
Mnoho lídí má nebezpečnou nemoc DNA. Je to způsobeno hlavně látkami které prodlužují trvanlivost nekvalitních potravin v supermarketech. Co s tím? Pěstovat jako naši dědové potraviny doma a zároveň chovat doma místo psů prasata!