Úterý 14. května 2024, svátek má Bonifác
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Čím jednodušší jídlo, tím lepší musíte použít ingredience. Hamburger podle Jana Punčocháře

Pokud raději než po hamburgeru sáhnete po „obyčejné“ sekané v housce, pak vás dnešní recept Jana Punčocháře jistě potěší: byť na první pohled inspiraci hamburgerem nezapře, masitou část v něm obstarává velejemná sekaná zvaná leberkäse.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Leberkäse je opravdu velmi jemně rozmělněné maso s kořením, ale tu strukturu mu dává natříštěný led, zamíchaný těsně před pečením. Z toho ledu se vytvoří bublinky šťávy, které výsledku dají ohebnost podobnou salámu a na jazyku tvoří chuť masného bujónu. Ledová tříšť také nahrazuje část masa, tím se na výrobku více vydělá.

Leberkäse má tři varianty: jemný, t.j. jenom jemně rozmělněné maso, hrubý, do toho jemně namletého se přidá podíl hrubějších kousíčků masa, třetí varianta je s vyšším podílem telecího, barevně světlejší a s lehce odlišným kořením, více glutamátu.

0 0
možnosti