• Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Diskuze

Čím jednodušší jídlo, tím lepší musíte použít ingredience. Hamburger podle Jana Punčocháře

Pokud raději než po hamburgeru sáhnete po „obyčejné“ sekané v housce, pak vás dnešní recept Jana Punčocháře jistě potěší: byť na první pohled inspiraci hamburgerem nezapře, masitou část v něm obstarává velejemná sekaná zvaná leberkäse.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Leberkäse je opravdu velmi jemně rozmělněné maso s kořením, ale tu strukturu mu dává natříštěný led, zamíchaný těsně před pečením. Z toho ledu se vytvoří bublinky šťávy, které výsledku dají ohebnost podobnou salámu a na jazyku tvoří chuť masného bujónu. Ledová tříšť také nahrazuje část masa, tím se na výrobku více vydělá.

Leberkäse má tři varianty: jemný, t.j. jenom jemně rozmělněné maso, hrubý, do toho jemně namletého se přidá podíl hrubějších kousíčků masa, třetí varianta je s vyšším podílem telecího, barevně světlejší a s lehce odlišným kořením, více glutamátu.

0 0
možnosti