Sobota 11. května 2024, svátek má Svatava
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Co na talíř na Nový rok? Čočkovou polévku s kari podle šéfkuchaře

„Čočkovou vaříme klasicky s uzeným, ale častěji indickou s kari,“ říká šéfkuchař Hynek Vávra z restaurace Hliněná Bašta. A jak na ni? Tady je jeho recept.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

To někdo žere takové sracky? Není nadbklasickou českou cockovou s parkem a octem.

0 0
možnosti
DP

Proč ne? Vařím klasiku i na indický způsob (dhal) a chutnaly nám obě. Moc dobrá je i čočka jako boloňská omáčka s těstovinami, i když se mi tato kombinace před vařením nezdála.

0 0
možnosti
FK

No, jak se říká, "proti gustu žádný dišputát", každý ať si jí, co chce, ale já dnes pozoruji, že lidé už neví, jak mají jednotlivé pokrmy vlastně chutnat. Do tradiční, třeba středoevropské čočkové polévky, tyto ingredience nepatří. A klasická česká čočkovka s dobrým párkem nemá chybu.

Jeden můj známý Pan kuchař říká: " nejnebezpečnější je kuchař - kreativista". Jídlo se má vařit tak, jak to čas prověřil (a to vůbec není jednoduché) a jen málokdo umí vytvořit něco opravdu nového.

0 0
možnosti