To někdo žere takové sracky? Není nadbklasickou českou cockovou s parkem a octem.
Proč ne? Vařím klasiku i na indický způsob (dhal) a chutnaly nám obě. Moc dobrá je i čočka jako boloňská omáčka s těstovinami, i když se mi tato kombinace před vařením nezdála.
No, jak se říká, "proti gustu žádný dišputát", každý ať si jí, co chce, ale já dnes pozoruji, že lidé už neví, jak mají jednotlivé pokrmy vlastně chutnat. Do tradiční, třeba středoevropské čočkové polévky, tyto ingredience nepatří. A klasická česká čočkovka s dobrým párkem nemá chybu.
Jeden můj známý Pan kuchař říká: " nejnebezpečnější je kuchař - kreativista". Jídlo se má vařit tak, jak to čas prověřil (a to vůbec není jednoduché) a jen málokdo umí vytvořit něco opravdu nového.