mnohokrae proplachovat ? Jedna-li se o prach, jednou to staci. Jinak se voda nezakaluje nejakou spinou, ale vodorozpustnou bilkovinou a skrobem, nicim jinym. Je to zadouci? Tohle zatim zadny kuchar nevysvetlil.
Bez California maki a BC maki se neobešla žádná císařská žranice, to dá rozum!
Není vlastně naše tlačenka také ta trošku sushi? :-)
Maki roll je něco jako zavinutý závin.
Jinak každý recept na sushi začíná "ráno v přístavu kupte živou rybu", tudíž připravovat sushi v ČR je asi jako chovat tam lední medvědy.
Japonci se recipročně budou učit připravovat vepřo-knedlo-zelo.
se proboha autor článku vymezuje proti Hruškovi, který žádné sushi nedělal?
Rolády z toustového chleba, o kterých je ve skutečnosti řeč, dělá moje žena řadu (20?) let. Pravda, nikdy jsme tomu sushi neříkali, ale když s tím začala, tak se tu ani sushi nedělalo. Nebo pokud ano, tak ve velmi specializovaných restauracích.
A k toustovému chlebu se hodí prakticky všechno, musí se dát jen pozor na to, aby těch chutí nebylo dohromady moc. To ale ostatně platí i pro chuťovky a chlebíčky také.
Tak proč do toho tahají Hrušku? Komu zase leží v žaludku tak, že proti němu vede mediální válku.
Máte vlastně pravdu, Láďa Hruška sushi nedělal, dělal roládky z toustového chleba - ale říkal tomu sushi. Recept se dá dohledat na nováckém webu. U mě ale zatím vede recept na kynutý jahodový knedlík - dlouho jsem se tak nezasmála.