Diskuze
Jak jsem si nepochutnala v Bratislavě
Děkujeme za pochopení.
Radek
nikdo nemá rád slováky, ty východní nacisty
když jsi Slovena, tak proč nežiješ na slovensku, ty parazite jeden? kéž byste si vy všichni sajrajti slovenský sebrali a táhli tam, odkud jste přilezli... vždyť vás tu nikdo nemá rád
Kentaur
Re: nikdo nemá rád slováky, ty východní nacisty
To sa nám tu zas predstavil ďaľší xenofóbny dement s visačkou czech šmejd.
skip
Úžasné restaurace?
Všichni tu mluví o velkém množství úžasných restaurací v Bratislavě. Byl by nějaký tip alespoň na 3 tyhle úžasné restaurace? Plus nějaké zdůvodnění toho, v čem jsou úžasné? To nejkonkrétnější, co jsem tu našel, byl tip na bufáč u náměstí SNP a pak jen řeči o tom, jak je autorka ignorant. Argument, že na Slovensko se přece jezdí jíst halušky a že do francouzské restaurace se musí jet do Francie a do italské do Itálie mi přijde úplně mimo... To je stejné, jak kdyby mi někdo říkal, že v Praze musím jíst jen vepřovou a svíčkovou a když chci něco jiného, musím do ciziny. Jestli to takhle funguje v Bratislavě, tak pak měla Laura pravdu.
Bellerophon
Re: Úžasné restaurace?
Je samozřejmě zcela nemoudré očekávat, že za národními kuchyněmi je třeba cestovat do té které země. Francouzskou kuchyni může kupříkladu dobře zvládnout i Dán, Ir nebo Španěl a není za účelem jejího vychutnání třeba jezdit výlučně do Francie. Konec konců, za slovenskou kuchyní není třeba jezdit jen na Slovensko a když, tak nejenom do Bratislavy (spíše někam do Dětvy nebo Liptovského Hrádku). Ta se dle mého oplatí více navštívit pro prešpurskou kuchyni.
Stará prešpurácká kuchyně si mě, musím říct, získala. Je to kombinace rakouské, maďarské a slovenské kuchyně s příměsí kuchyně české. Vyznačuje se množstvím polévek, omáček, čerstvých ryb, drůbeže, knedlíků a placek jako přídavků, kvalitních místních vín a moučných dezertů. Zajisté nepatří mezi nejzdravší, ale určitě medzi ty chutné.
Takovou kuchyni naleznete kupříkladu v restauracích Leberfinger, Prešburg, nebo snad i Prašná Bašta. Doporučuji spíše ty první dvě. V Leberfingeru mívají skvělé drůběží hody, i když ovšem ty jsou nejlepší v okolních vesnicích, zejména v Chorvatském Grobu. V Prešburgu stojí za ochutnání guláš nebo masové špízy a právě zde mi nejvíce chutnal legendární prešpurský pstruh. V Prašné Baště jsem jednou měl docela dobré telecí a byla zde příjemná atmosféra, umocněná živou hudbou.
Když budete mít chuť spíše na převahu české nežli prešpurské kuchyně, navštivte Potrefenou husu a když vám chutnají jídla s převahou maďarské kuchyně, pak restauraci Csárda v Hotelu Bonbón. V první si nenechte ujít tatarský biftek nebo panenku (mimochodem, prý se zde od svých studentských let stravuje slovenský prezident) a v té druhé určitě nevynechejte halázslé.
Zapomeňte, prosím, na kdejaké pofidérní bufety někde na náměstích spřed dvaceti nebo kolika let. Bratislava sice není výkladem evropské gastronomie, ovšem zdaleka ne jakousi pokoutní dírou jako zde mnozí z nás píší. Je ale fakt, že kdo jí nechce přijít na chuť, nikdy jí na chuť nepřijde.
Nat
PRO AUTORKU
Pro atorku: Připadá mi, že jste spíše postužena nějakou zvláštní zášti vůči Bratislavě či Slovensku...anebo jste občejný ignorant. V Bratilsavě je velké množství úžasných restaurací, jen je chtít najít, že ....
frrr
Já jsem si kdysi
nepochutnal doma.Řekl jsem,něco v tom smyslu že je to hnusné a než jsem domluvil,manželka to čapla a vyklopila do WC.
Karel
Slyšel
jsem, že se rastaurace bude s Lidovkami soudit za poškozování dobrého jména a autorka tam už nesmí.
Trm
ceny vetsi nez v NYC na times squre
a jidlo stoji za pytel, pekne dekuju, myslim, ze do Bratiaslavy jen tak rychle nepojedu
Karel
Re: ceny vetsi nez v NYC na times squre
No, ta Bratislava Tvou vzácnou nepřítomností hrozně utrpí
Bratislavcanka
Jak jsem si nepochutanla v Bratislave
No mila Laura dost ma nastvalo co ste napisla, lebo je to asi tak, kolko ludi tolko chuti aj ja som sa uz zle najedla vselikde, ale skutocne podla jednej navstevy v snobskom podniku napisat ze Bratislava je gastronomicka diera je silne kafe.
Je desiatka skvelych restauracii v meste aj na okraji mesta kde sa da naozaj dobre najest a uz len kvoli tomu ze vasi rodicia pochadzaju z Bratislavy a trochu ich poznam by vam mohli vysvetlit ako sa kedysi dalo najest a ako sa da najest dnes.
Vas otec bol celkom rad ked sa mohol najest v Mliecnom bare a myslim ze bol spokojny
mima
Pravda
Absolutne suhlasim v Bratislave sa slusne najest je obrovsky problem
wlado
A prečo sa slovenská slečne čuduje?
Ide do reštaurácie pre frikulínov s plastovými stoličkami a čuduje sa, že jej dajú jesť predražený odpad. Ved o tom to je, v Bratislave tieto reštaurácie pre frikulínov nepredávajú jedlo ale pocit, že jedinec je in. Už ten názov ju mal varovať - lancia cafe - to je pridružená prevádzka nejakého dealera fiatu?
Emil
V PRAZE OTEVRELI DALSI KOMUNISTICKOU HOSPODU
uz asi 3800. Zkus to tam.