Sobota 11. května 2024, svátek má Svatava
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Kuře na paprice. Jak na tradiční českou pochoutku?

Máte rádi kuře na paprice? Já ho naprosto miluju. I proto jsem tenhle recept prostě musela připravit! Šťavnaté kuřecí maso v hebké husté smetanové omáčce, a to vše bez použití jakékoliv mouky. Vyzkoušejte a určitě mi dáte za pravdu, že tohle je prostě lahoda.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

J41o45s80e17f 29P62i39b28i79l

15. 12. 2019 22:30

Bože, proč někteří cpou do všeho cuketu? Do bramboráků, kuřete na paprice...:-/

0 0
možnosti
OM

Neb je to cool and in. Ani nechci vidět, kam všude ještě cuketu cpou ;-D. Nebo možná chci ;-)

0 0
možnosti
OM

Kuře na paprice je výborná záležitost, ale nejde ani náhodou o tradiční českou pochoutku. Jde o kuchyni maďarskou (paprikáš) resp. vídeňskou (Paprikahendl). Nevidím důvod, dávat tam olivový olej a česnek. O cuketě ani nemluvě. Naopak se nebojím, dát více cibule a na tenké proužky nakrájenou červenou papriku a třeba oloupaná rajčata nebo rajčatové pyré. Kuřecí stehna pouze zbavím kůže, nevykosťuji. Nutno pak vařit pomalu a tak dlouho, až maso od kostí samo odpadává.

Jako přílohu pak noky, tarhoňu, různé další těstoviny (u nás kolínka), nebo houskový knedlík. Rozhodně ne nějaké hipsterské zeleninové placičky, květákové rýže a podobné nesmysly.

0 0
možnosti
VG

včera jsem měl tohle kuře na paprice, ale bez česneku a cuket

0 0
možnosti