Bože, proč někteří cpou do všeho cuketu? Do bramboráků, kuřete na paprice...
Neb je to cool and in. Ani nechci vidět, kam všude ještě cuketu cpou . Nebo možná chci
Kuře na paprice je výborná záležitost, ale nejde ani náhodou o tradiční českou pochoutku. Jde o kuchyni maďarskou (paprikáš) resp. vídeňskou (Paprikahendl). Nevidím důvod, dávat tam olivový olej a česnek. O cuketě ani nemluvě. Naopak se nebojím, dát více cibule a na tenké proužky nakrájenou červenou papriku a třeba oloupaná rajčata nebo rajčatové pyré. Kuřecí stehna pouze zbavím kůže, nevykosťuji. Nutno pak vařit pomalu a tak dlouho, až maso od kostí samo odpadává.
Jako přílohu pak noky, tarhoňu, různé další těstoviny (u nás kolínka), nebo houskový knedlík. Rozhodně ne nějaké hipsterské zeleninové placičky, květákové rýže a podobné nesmysly.
včera jsem měl tohle kuře na paprice, ale bez česneku a cuket