Uzením masa vzniká formaldehyd, který právě to maso konzervuje, takže úplně zdravotně nezávadné to není. Dnes se ovšem většina průmyslově vyráběných uzenin stejně neudí, ale uvaří se a pak se stříká nějakým sprejem, aby to dostalo zdánlivou vůni uzeniny. za tři dny v ledničce vám to potom lepí jak med, smrdí jak cap a ani psi to nechtějí žrát...
P. Vaňěk by měl říci, zda k tradičnímu uzení patří také E250 a růžová barva... Už ten chlap někdy udil?
tož tak nikdo vás uzené s dusitanovým konzervantem nebo barvivem jíst nenutí. Kupujte takové, kde nic cizího není. Dnes se produkuje tak šílené množství potravin, že bez obsahu látek, prodlužujících trvanlivost se to dnes neobejde. Jinak se toho bude víc kazit a jídlem se bude víc plýtvat.
Vaněk, vy jste takový vymaštěný kuchtík a tím už asi zůstanete.