Pondělí 20. ledna 2020svátek má Ilona 2 °C oblačno Předplatné LN

Diskuse k článku: Sezona pralinek se blíží. Baví mě květinové chutě, říká čokolatier Martin Pokorný

Diskuse uzavřena, nelze přidávat příspěvky

  • Příspěvků: 1
  • Poslední: 9.8.2015 10:33
  • Řadit dle: vláken
  • času vložení
C. Sangrail 9.8.2015 10:33

Výborně. Ten mýtus o obsahu kakaa je opravdu třeba uvést na správnou míru. Znám lidi, kteří tvrdí: "Já kupuji jen sedmdesátiprocentní..." Ale 70 % kakaových součástí není zárukou kvality, jde jedině o použitý druh kakaa. Velkofirmy používají anonymní kakao, které chutná jednotvárně, je příliš hořké a neobjevíte v něm žádné další nuance. Dobré firmy jako Valrhona a Amedei vyrábějí většinou čokolády s obsahem kakaových součástí mezi 60 a 70 %. Procentuální zastoupení kakaa musí být přizpůsobeno jeho chuti. Existují čokolády s 85% obsahem, které chutnají jemněji než čokolády se 70 procenty. Je to jen zvoleným druhem kakaa. 

http://chvalacokolady.blogspot.cz/

Premium

Proč vyhraje vodík. Vynálezce Tůma má o budoucnosti automobilů jasno

Popularizátor vědy, novinář a pedagog Jan Tůma vynalezl v 60. letech výukový... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Už před dvaceti lety se projel vodíkovým autem, kterým chtějí Japonci na letošní olympiádě v Tokiu propagovat...

Premium

Převratná metoda z IKEM: jak zhubnout přeprogramováním metabolismu

Marek Beneš z pražského Institutu klinické a experimentální medicíny (IKEM) je... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Lékař Marek Beneš je už třetím rokem vedoucím lékařem projektu, při kterém se pomocí laseru „oslepí“ nervové buňky...

Premium

Přivřela oči a doufala v polibek. Manžel ji místo toho shodil ze srázu

Přivřela oči a doufala v polibek | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Ležela vedle něj a pravidelně oddychovala. Odtáhl se od ní, co mu jen postel dovolila, a otočil se zády. Musí to udělat...