130 let

Diskuze

Je možné vyrobit potravinu, která je nezávadná pro životní prostředí? Chceme se o to pokusit, říká andragožka

Pokud se alespoň trochu zajímáte o životní prostředí, určitě už jste slyšeli pojem uhlíková neutralita. Je to téma, které aktuálně velmi rezonuje společností, a to nejenom v České republice, ale v celé Evropě. Víte ale, co si pod pojmem uhlíkově neutrální potravina představit? Vhled do této problematiky poskytla v rozhovoru Lenka Krákorová, která aktuálně organizuje výzvu Challenge Lab, jejímž cílem je během tří týdnů intenzivního bádání připravit řešení pro výrobu uhlíkově neutrálních potravin.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Evropská unie přidala v pátek na svůj seznam schválených potravin sarančata. Jde o součást její snahy o udržitelnější zemědělství a zdravou výživu.

0 0
možnosti
  • Vybrali jsme pro Vás