Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Dvě jízdy a konec. Nic pozitivního ze mě nedostanete, vzdychl Kraus

Sport

  13:08
ROZA CHUTOR (od našeho zpravodaje) - Než prošel mixzónou, každý ho poplácal po zádech. Trenér, doktor, kamarádi... Skikrosař Tomáš Kraus pokaždé sykl, z pádu v osmifinále olympijské soutěže si odnesl bolístky. Jednu na duši, druhou na těle. "Ta na duši je horší, s tou druhou bych ještě dokázal vyhrát," pronesl. Jen dvě jízdy v Soči absolvoval a už jede domů.

Český skikrosař Tomáš Kraus. foto: MAFRA - Michal Sváček

Jak je?
Teď jakž takž, ale až se se vyspím, bude to peklo. Jsem docela našvihanej, mám od zadku až nahoru ke krku nabitý úplně všechno. Spíš mě ale štve, že jsem to měl dobře rozjetý, dobře jsem jel kvaldu a i start do závodu byl dobrej. Takže žádný pozitivní věty ze mně nedostanete.

Co se stalo?
Rozjel jsem se na podobné úrovni jako Slovinec Flišar, pak jsem ho docela dobře přešlapal na těch boulích, on mě asi v závěsu trochu dojel, najel do vnitřku a pak na odrazu do mě malinko šťouchl. Já jsem se špatně odrazil a dopadl jsem až za ty boule. Takže napůl mu nepoděkuju, ale napůl jsme to měl udržet já sám.

Nebylo to od něj zbytečné, když jste oba jeli vepředu?
Já jsem tu jízdu neviděl, takže nemůžu říct. Ale s tou pánví to tenkrát bylo taky s ním.

Český skikrosař Tomáš Kraus.

Jak jste si ji loni na mistrovství světa zlomil?
Já jsem si video potom nepouštěl, protože to v dalších jízdách ničemu nepomůže. Ale jeli jsme spolu, on z vnitřku a vytlačil mě do míst, kde už se nedalo zatáčet.

Omlouval se teď?
Tak trochu, ale to už je jedno. Takové věci se neomlouvají.

Navíc postoupil až do semifinále.
Já se nekoukám, jak kdo jede. Ale je jasné, že když ten, co se mnou jede plichtu a pak skončí vepředu, tak je to o to nepříjemnější.

Co dál? Končit pádem se vám asi nebude chtít.
Já si teď opravdu potřebuju dát klid, v tuhle chvíli je všechno rozjitřené, potřebuju si sednout a pořádně si promyslet, co bude dál. Ale tím neříkám, že jsem o tom nepřemýšlel už dřív.

Autor: