Neděle 19. května 2024, svátek má Ivo
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

4,2 miliardy za Ronalda. Utratí je šejkové z City?

Sport

  16:00
LONDÝN - Dva bývalí parťáci z Manchesteru United se možná postarají o pořádné horké letošní léto na přestupovém fotbalovém trhu. Argentinec Carlos Tévez opakovaně oznámil, že se chce z Manchesteru City vrátit zpět do vlasti, a bohatí šejkové z Abú Zabí již pomalu líčí na případnou náhradu. Nejvýše na jejich seznamu údajně figuruje Portugalec Cristiano Ronaldo z Realu Madrid.

Čeká Carlose Téveze v Manchesteru City střídání stráží s Cristianem Ronaldem, bývalým spoluhráčem z Manchesteru United? foto: Reprofoto

Stabilizovat sestavu. Takové přání má italský kouč Manchesteru City, momentálně třetího celku anglické Premier League (kolo před koncem o bod před čtvrtým Arsenalem). Podle všeho se mu ale nevyplní. Kapitán týmu a nejlepší střelec Carlos Tévez totiž má zaječí úmysly. Jako již několikrát dříve.

VYJÁDŘENÍ VEDENÍ CITY PRO SKY SPORTS

"Spekulace spojující náš klub s Ronaldem je mylná a nepodložená informace. I když není pochyb o tom, že Ronaldo je jedním z nejlepších hráčů na světě, na našem seznamu případných posil nefiguruje."

Dvacetigólový střelec touží po návratu do vlasti za rodinou. "Chci odejít. Ve fotbale se toho pro mě dost změnilo a já nevím, jestli třeba budu hrát na příštím mistrovství světa. A to nemá nic společného s tím, zda budu nominován nebo ne," řekl Tévez pro Radio Del Plata a naznačil tak, že by mohl případně i dodržet jinou hrozbu a ukončit kariéru.

Trpělivost šejků s nevyrovnaným Tévezem není nekonečná a je třeba mít v zásobě pojistku. A když se jedná o nejbohatší klub světa, je zřejmé, že to nebude jen tak někdo. Podle britských deníků mají Citizens políčeno na nejdražšího hráče historie fotbalu a nejlepšího střelce španělské ligy Cristiana Ronalda z Realu Madrid.

ÚDAJNÝ ŽEBŘÍČEK POSIL MANCHESTERU CITY

Cristiano Ronaldo (Real Madrid)
Kaká (Real Madrid)
Xavi (Barcelona)
Alexis Sánchez (Udinese)
Wesley Sneijder (Inter Milán)
Zlatan Ibrahimovic (AC Milán)
Ashley Young (Aston Villa)
Jack Rodwell (Everton)
Juan Manuel Mata (Valencia)

Nesmysl, řekne si každý fanoušek. Jenže ne tak docela. Alespoň tedy co se týče dohody na úrovni klubů. City má mít na hvězdného Portugalce údajně připraveno 150 milionů liber (4,2 miliardy korun) a to je částka, na kterou by slyšeli i na Santiagu Bernabeu. Otázkou je, zda by na případný přestup kývnul samotný Ronaldo, který to v Manchesteru moc dobře zná. Do Realu přišel před dvěma lety z druhého klubu z města - United.

A právě to by mohla být hlavní překážka chystaného přestupu. Ronaldo nebyl na ostrovech v poslední sezoně příliš oblíbený a jedině fanoušci "Red devils" jej zbožňovali. Přestupem k nenáviděnému sokovi by ztratil i jejich přízeň. I když? 300 tisíc liber (8,5 milionů korun) jako týdenní plat může Ronaldovi zkomplikovat přemýšlení...

Autor: