Čtvrtek 2. května 2024, svátek má Zikmund
130 let

Lidovky.cz

Sport

Rána pro Teplice, Gning na jaře dohrál. Zranil si koleno, léčit se bude i doma

Abdallah Gning z Teplic (vlevo) po souboji Cletem Nombilem ze Zlína. foto: MAFRA

Z objevu roku je smolař roku. Teplický fotbalový klenot Abdallah Gning už do letošní prvoligové sezony nejspíš nezasáhne, vyřadilo ho zranění kolena. Na čas se vrátí i domů do Senegalu. „Pro Abua je s největší pravděpodobností jarní část pasé. Předpoklad, že by se dal dohromady, je minimální,“ uvedl kouč Zdenko Frťala. Diagnózu upřesnil tiskový mluvčí klubu Martin Kovařík. Informoval, že Gning má natržený postranní křížový vaz v koleni.
  12:28

Po přestupu do Teplic z druholigové Vlašimi vletěl Afričan do české nejvyšší soutěže jako uragán, v minulé sezoně byl s devíti brankami nejlepším střelcem sklářů. V aktuálním ročníku se do gólových statistik nezapsal. Z 23 zápasů však zasáhl jen do dvanácti. „Zranění ke sportu patří, bohužel jeho potkalo podruhé,“ připomněl Frťala podzimní zdravotní komplikace pětadvacetiletého útočníka.

Slovenský trenér doufá, že rychlonohý Gning na Stínadlech neřekl poslední slovo. Chválil ho, že ke svému útočnému apetitu přidal i defenzivní práci pro mužstvo.

Z minulého zápasu s Karvinou odehrál jen 16 minut a musel střídat. „Měli jsme s Abuem pohotor. Chceme, ať určitou část léčení absolvuje v domácím prostředí, protože rodina je vždy nejdůležitější,“ podotkl Frťala. „Čas hrozně letí. Věřím, že se dá dohromady a bude připravený pro další sezonu.“

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!