Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Asociace hráčů: Pilař prý svého podpisu lituje

Sport

  10:28
PRAHA - Měl právo Václav Pilař podepsat smlouvu s Wolfsburgem, nebo ne? Kontrakt talentovaného záložníka Hradce Králové, který hostuje v mistrovské Plzni, stále víří emoce v českém fotbale.

Václav Pilař foto: ČTK

Podle České asociace fotbalových hráčů (ČAFH) Pilař pochybil a jeho agent Jiří Stejskal se dokonce vystavil riziku disciplinárního řízení. "Nemáme smlouvy k dispozici, ale dostupné informace budí pochybnosti. Na základě přestupového řádu FIFA i českých směrnic může hráč podepsat smlouvu až šest měsíců před vypršením smlouvy stávající," řekla LN členka výkonného výboru ČAFH Markéta Heindlová.

PSALI JSME:

Pilař je na hostování v Plzni do konce června 2012, smlouva v Hradci mu ale vyprší až o rok později. Východočeši ale prý dali Stejskalovi k jednání s bundesligovým týmem souhlas. "My jsme mandát od Hradce v pátek dostali, je to potvrzeno i písemně," řekl ČTK Pilařův agent.

Podle Heindlové pouze mandát k jednání nestačí. Hradec by musel dát i souhlas k předčasnému ukončení smouvy. "Pokud ho nemá, je to problém. Nám jde o práva hráče, proto jsme rádi, že nás pan Paclík (majitel plzeňského klubu – pozn. red.) ujistil, že Pilař nebude vyřazen z kádru a na jaře bude hrát," vysvětlila Heidlová, která prý zatím s Pilařem osobně nemluvila. Má pouze zprostředkované zprávy od dalšího člena výkonného výboru ČAFH a kapitána Plzně Pavla Horvátha. "Václav prý podpisu lituje, neuvědomil si, že nemůže smlouvu podepsat," dodala Heindlová.