Neděle 26. května 2024, svátek má Filip
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Beckham se představí na Novém Zélandu

Sport

  9:21
WELLINGTON - Anglický fotbalista David Beckham se po roce opět vrátil na Nový Zéland. Třiatřicetiletý záložník přiletěl s týmem Los Angeles Galaxy k exhibičnímu utkání s výběrem Oceánie, které se uskuteční v sobotu.

David Beckham foto: AFP

Beckham se spoluhráči přiletěl do Wellingtonu v půl šesté ráno tamního času. Na letišti hráče uvítalo vedle asi tří stovek fanoušků také taneční vystoupení domorodých Maorů. Návštěva fotbalové ikony však už podle novozélandských médií není zdaleka tak sledovaná jako před rokem.

Na sobotní zápas s výběrem Oceánie, za nějž má nastoupit i bývalý gólman Manchesteru United a kokainový hříšník Mark Bosnich nebo bývalý francouzský reprezentant Christian Karembeu, se zatím prodalo jen 15.000 vstupenek, což je polovina kapacity stadionu ve Wellingtonu. Loni přitom stejný počet fanoušků přišel jen na trénink Galaxy a zápas s domácím týmem Wellington Phoenix byl beznadějně vyprodán.

Mánie kolem Beckhamovy návštěvy dokonce tehdy došla tak daleko, že v internetové aukci se mimo jiné prodaly fotbalistova nedopitá kola či nakousnutý hranolek.

Autor: