Úterý 14. května 2024, svátek má Bonifác
130 let

Lidovky.cz

Bednář na Letné uspěl, se Spartou podepsal smlouvu

Sport

  10:28
JEREZ (Španělsko) - Fotbalista Roman Bednář se stal další posilou pražské Sparty. Bývalý reprezentační útočník uspěl na testech a s letenským klubem podepsal na soustředění ve španělském Jerezu roční smlouvu s následnou opcí na dva a půl roku.

Sparta na tréninku. Roman Bednář foto: ČTK

"Roman nás svým přístupem přesvědčil, že si smlouvu zaslouží. Bude potřebovat čas, než se dostane do ideální kondice a formy, ale pak by určitě měl být velkou posilou. Navíc je to velký sparťan a srdcař a přesně takové hráče potřebujeme," uvedl pro klubový web člen představenstva Sparty Jakub Otava. Dohodu potvrdil i Viktor Kolář ze společnosti Sport Invest International, která hráče zastupuje.

Bednář s letenským týmem trénoval od začátku zimní přípravy a po Davidu Lafatovi se stal druhou útočnou posilou. Vedle toho Pražané získali ještě záložníka Lukáše Váchu z Liberce.

Devětadvacetiletý Bednář se vrací do české ligy po osmi letech od svého působení v Mladé Boleslavi. "Tohle jsem si přál, to jsem od začátku chtěl. Jsem teď nejšťastnější člověk. Podařilo se mi získat smlouvu v klubu, kterému fandím," pochvaloval si Bednář.

Potěšilo ho, že svým přístupem přesvědčil trenéry. "Asi nejvíc šlo o to, aby vydrželo zdraví. A to, musím zaklepat, drží. Tedy až na nějaké drobné potíže se svalem. Co se týká fotbalové stránky, hodně jsem si věřil. Trenéři asi chtěli vidět, zda mám ještě chuť do fotbalu. A viděli to. Zakládám si na tvrdé práci a na tom, že mám fotbal rád," prohlásil Bednář.

Na Spartu chodil už jako malý kluk

Sparťanem je prý odmalička. "Táta mě vzal na Spartu už jako malého kluka. Neměl jsem na výběr a jsem za to vděčný. A přitom tátův brácha je slávista. Chodil jsem na Kollera, Lokvence i Jirku Jarošíka, s nímž jsem teď v jednom týmu. Celou dobu, co jsem působil v zahraničí, jsem přemýšlel o tom, že by bylo krásné se jednou vrátit do Čech a obléct dres Sparty. Když si pomyslím, že dám gól a slavím s kotlem na Letné..." uvedl Bednář.

Přestup do Sparty vnímá jako důležitý krok, jímž by mohl znovu nastartovat kariéru. "Stoprocentně. Všichni věděli, že přesně o tomhle okamžiku sním. I tátovi jsem určitě udělal radost, i když on už má svůj svět, chatičku. A taky je velký kritik. Ani mně nedal nikdy nic zadarmo. A možná i díky tomu jsem tam, kde jsem," dodal Bednář.

Naposledy působil v tureckém Sivassporu, má za sebou také angažmá v anglických klubech West Bromwichi, Leicesteru a Blackpoolu, skotském Heart of Midlothian a Ankaragücü. Na kontě má osm startů za reprezentaci a jeden vstřelený gól.

Autoři: ,

ING-FOREST s.r.o.
Taxátor

ING-FOREST s.r.o.
Praha, Jihočeský kraj, Jihomoravský kraj, Karlovarský kraj, Královéhradecký kraj, Liberecký kraj, Moravskoslezský kraj, Olomoucký kraj, Pardubický kraj, Plzeňský kraj, Středočeský kraj, Ústecký kraj, Kraj Vysočina, Zlínský kraj
nabízený plat: 65 000 - 75 000 Kč