Pondělí 13. května 2024, svátek má Servác
130 let

Lidovky.cz

Sport

Během prvních kol chybovalo video v Anglii čtyřikrát, uznala komise. Chce to trpělivost, vybízí Lineker

Rozhodnutí videorozhodčího v Premier League. foto: Reuters

Londýn - Během prvních čtyř kol zápasů anglické Premier League se asistentům videorozhodčího nepodařilo správně vyhodnotit čtyři rozhodnutí. „Celkově jsem byl zastáncem VARU a vždycky jím budu. Je třeba ale u ofsajdu či udělení červené karty vidět na zpětných záběrech jasně chvíli, kde to bude prokázáno,“ tvrdí bývalý reprezentant Anglie Gary Lineker.
  14:03

Začátek Premier League nabídl dohromady 227 incidentů, které se týkaly uznání branky, rozhodnutích o červené kartě a v neposlední řadě o odvolání či uznání penalty.

Z těchto prohřešků změnil VAR šestkrát původní rozhodnutí. Šéf rozhodčích Mike Riley řekl na schůzce klubů Premier League, která proběhla ve čtvrtek odpoledne, že objevil čtyři incidenty, kde video pochybilo a měly být změněny.

Jedná se o:

  • Nevyhodnocený penaltový zákrok na záložníka Davida Silvu během vítězství Manchesteru City 3:1 nad Bournemouthem ve třetím kole.
  • Zákrok na útočníka Sebastiena Hallera v utkání West Ham - Norwich (2:0).
  • Youri Tielemans z Leicesteru City měl být vyloučen po svém faulu na Calluma Wilsona z Bournemouthu.
  • Bezprostředně před vyrovnáním obránce Newcastlu Fabina Scharra proti Watfordu (1:1) byla ignorována hra rukou Isaaca Haydena, od jehož ruky se míč odrazil ke Švýcarovi.

    Sestřih sporných momentů v Premier League:

„Celkově jsem byl zastáncem VARU a vždycky jím budu. Je třeba ale u ofsajdu či udělení červené karty vidět na zpětných záběrech jasně chvíli, kde to bude prokázáno. Video se ještě musí vyvíjet, děláme to za pochodu. Chce to trpělivost a respekt,“ říká bývalý anglický fotbalista Gary Lineker.

Celkově je ale vedení Premier League přiměřeně spokojeno s tím, jak se videotechnologie užívá. Dalším bodem bude v dohledné době přesunutí přestupového okna zpět na konec srpna, v souladu s většinou ostatní evropských soutěží, jednání by měla započít v listopadu.

Autor:

Rozdáváme kojenecké mléko Hipp ZDARMA
Rozdáváme kojenecké mléko Hipp ZDARMA

HiPP rozšiřuje své portfolio kojeneckého mléka o nový typ obalu. Novinka přichází ve formě HiPP COMBIOTIK® v plechové dóze, 800 g, která nabízí...