Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Boleslavský kouč Svědík: Je hezké, že jsme Tipsport ligu vyhráli, je to ale jen příprava

Sport

  17:39
MLADÁ BOLESLAV - Trenér fotbalistů Mladé Boleslavi Martin Svědík nepřeceňuje výhru 4:0 nad Pardubicemi ve finále Tipsport ligy ani celkový triumf na zimním turnaji. Podle něj jde pouze o přípravu a ve hře středočeského týmu vidí řadu nedostatků.

Finále zimní fotbalové Tipsport ligy: Mladá Boleslav - Pardubice, 29. ledna v Mladé Boleslavi. Hráči Boleslavi s pohárem pro vítěze. foto: ČTK

„Je hezké, že jsme to vyhráli, ale v podstatě víme všichni, že to nic neznamená a slouží to jako příprava na ligovou scénu. Až tam přijdou důležité zápasy o body a naše ambice, což jsou poháry,“ řekl Svědík, který po podzimu na lavičce nahradil Leoše Kalvodu.

Finále zimní fotbalové Tipsport ligy: Mladá Boleslav - Pardubice, 29. ledna v...
Finále zimní fotbalové Tipsport ligy: Mladá Boleslav - Pardubice, 29. ledna v...

„Určitě je příjemnější, než kdyby člověk začal nějakými porážkami, ale je to součást přípravy a hlavně pořád je v utkáních na čem pracovat a co si vytýkat. Je to zpětná vazba pro zápasy v lize,“ dodal bývalý kouč reprezentace do 20 let.

Finále: FK Mladá Boleslav - Pardubice 4:0 (2:0)

Branky: 10. Mareš, 23. Železník, 56. Chramosta, 85. Nečas.

Sestava M. Boleslavi: Vejmola - Křapka (61. Pauschek), Da Silva, Hůlka, Keresteš (61. Fleišman) - Jánoš (46. Levin), Mareš - Přikryl (61. Vukadinovič), Magera (46. Chramosta), Fabián (61. Nečas) - Železník (61. Valenta). Trenér: Svědík.

O 3. místo: Bohemians Praha 1905 - Poprad 2:0 (2:0)
Branky: 5. vlastní Šula, 12. Havel.

Sestava Bohemians: Fryšták - Nitrianský (78. Dostál), Šmíd, Buchta, Krch (63. Blecha), Havel (46. Jindřišek) - Hubínek (63. Jirásek), Berger - Mašek (63. Vaníček), Bartek (63. Čížek), Hašek (82. Švec). Trenér: Koubek.

Navzdory jasné výhře nebyl s výkonem domácího mužstva proti druholigovým Pardubicím příliš spokojený a několikrát musel na hráče zvýšit hlas. „Mně se dneska ten náš výkon moc nelíbil, abych řekl pravdu. Směrem dopředu tam máme hezké věci, ale k rozehrávce odzadu a dalším věcem, které nechci specifikovat, mám výhrady,“ prohlásil Svědík.

Už má zhruba představu o kádru, s nímž bude pátý celek ligové tabulky na jaře bojovat o pohárové příčky. „Máme nějakých 20 fotbalistů plus tři brankáře a ještě zraněné hráče, kteří nejsou k dispozici. Teď si v kabině řekneme, kdo pojede na soustředění a s kým se počítá. Kádr ze soustředění by měl relativně zůstat pro ligovou scénu,“ podotkl Svědík.

Posilou Boleslavi se brzy stane český stoper s italskými kořeny Patrizio Stronati, který přijde na hostování z Austrie Vídeň. „Já Patrizia znám z Baníku. Výborný charakter a kluk, který je bojovník. Kvalitní levonohý stoper, silný v soubojích, dobrý hlavičkář. V Austrii teď nedostával tolik příležitostí, což je škoda. Ale věřím, že se na svou kvalitu z Ostravy může dostat zpátky a může nám pomoct,“ konstatoval dvaačtyřicetiletý kouč.

Autor:

Šárka Hamrusová: Díky laktační poradkyni jsem si přestala myslet, že je chyba ve mně
Šárka Hamrusová: Díky laktační poradkyni jsem si přestala myslet, že je chyba ve mně

Šárka chtěla kojit. Chvíli to ale vypadalo, že se jí to nepodaří. Díky správně zvolené laktační poradkyni nakonec dosáhla úspěchu. Poslechněte si...