Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Britský tisk: Jestli chce Liverpool dál, musí zlepšit fádní ofenzivu

Sport

  11:36
LONDÝN - Fotbalisté Liverpoolu si bezbrankovou remízou na Spartě vytvořili dobrou pozici pro odvetu v Evropské lize, ale v Praze nijak nezářili a domácí tým si v utkání vytvořil víc šancí. Shodují se na tom dnes britské listy. Některé kritizují úroveň zápasu, na který se podle nich rychle zapomene. Všechny listy si všímají, že Liverpool hrál v evropské soutěži poprvé pod taktovkou trenéra Kennyho Dalglishe.

Řepka a N´Gog. foto: ČTK

Solidní Liverpool nezářil, ale je ve výhodné pozici pro odvetu, uvedla stanice BBC. Návrat Kennyho Dalglishe do evropského fotbalu byl uspokojivý z hlediska výsledku, ale pamětihodný nebyl, poznamenal The Independent. Liverpool se sotva dostal ke střele, posledních sedm minut hrál bez útočníka a spokojil se s patem, uvedl list, podle nějž byla Sparta nebezpečnější a nápaditější.

DÁLE ČTĚTE

Dalglishovým hráčům se nepovedlo přenést impozantní formu z Premier League do evropské soutěže, napsal Daily Mail. "Liverpool zůstává proti Spartě favoritem, ale není pochyb o tom, že pokud chce postoupit mezi posledních 16 týmů v Evropské lize, musí zlepšit svůj fádní útočný výkon," dodal list.

I když bezbranková remíza se Spartou asi rychle vymizí z paměti, výsledek výrazně zlepšil šance Dalglishova týmu na postup, píše The Daily Telegraph, podle nějž v takovýchto zápasech má výsledek největší význam. List ocenil "bezmeznou energii", s jakou Sparta po dvouměsíční herní přestávce vstoupila do utkání, i fakt, že "čeští mistři nechtěli dovolit svým slavným hostům, aby zápas byl jednoznačnou záležitostí".

Sparta - Liverpool (fotbalisté Sparty)

The Daily Telegraph poznamenal, že na trávník se nedostal žádný z nadějných mladíků liverpoolského týmu, o kterých se před zápasem v britských listech hodně psalo. "V tomto utkání nebylo místo pro sentimentalitu...na to byla Sparta příliš nebezpečná," uvedl list. The Times píší o výkonu Liverpoolu jako o kombinaci pragmatismu a odhodlání.

Dalglish ví, že na výsledku záleží víc než na romantice a že bezbranková remíza na kontinentu je obvykle příznivým výsledkem, i když se dostavila za takto nudných okolností, jako tomu bylo tentokrát, napsal list. Podle něj byl domácí tým jen o něco málo efektivnější. Vzhledem k tomu, že 1500 fanoušků Liverpoolu muselo za lístek zaplatit až 145 liber (4200 korun), úroveň zábavy v nich musela zanechat ještě silnější pocit, že byli ošizeni, uzavřel deník.

Sparta - Liverpool (Martin Abena, vlevo, a Joe Cole)

Ještě skeptičtější je The Guardian, podle něhož úroveň zápasu nedosáhla ani nejnižších očekávání. "Byla to bolestivá záležitost pro každého diváka, ale měli bychom myslet hlavně na liverpoolské fanoušky, které Sparta oškubala až o 145 liber za lístek," napsal The Guardian.

"Německý rozhodčí přerušil hru, když hřiště zaplavil kouř z dýmovnice. Pro všechny zúčastněné by bylo ohleduplnější, kdyby nechal hrát dál a utkání pokračovalo za oblakem kouře." Liverpoolský klub podal stížnost k UEFA kvůli ceně za lístky na čtvrteční zápas. Podle britského tisku anglický klub původně obdržel 955 lístků po 54 librách (1560 korun), později dostal k dispozici dalších sto kusů po 145 librách.

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Dětský šampon, který neštípe v očích: Přečtěte si!
Dětský šampon, který neštípe v očích: Přečtěte si!

40 uživatelů eMimina se pustilo do testování jemného šamponu KIND od značky Mádara, který je vhodný pro miminka už od prvních dnů. Jak si šampon...