Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

'Naděje žije,' doufá kouč Sparty Chovanec v postup přes Liverpool

Sport

  23:53
PRAHA - Sparťanský trenér Jozef Chovanec byl s výkonem svých svěřenců proti Liverpoolu spokojený, ale mrzely ho promarněné šance. "Koncentrace v obraně byla na obou stranách velká a prosadit se bylo opravdu obtížné," všiml se kouč.

Jozef Chovanec. foto: ČTK

Reportáž ze zápasu

Sparta měla víc šancí než věhlasnější soupeř. Mrzí vás, že jste nevyhráli? 
Ani jedno mužstvo se nedopustilo chyby, proto zápas skončil bez branek. Na utkání jsme se moc těšili. Na mužstvu bylo vidět, že se na Liverpool moc těší. Zároveň jsme ale vnímali, že to nebude jenoduché, a že se nás dotkne nerozehranost po zimní přípravě.

Co řekli o zápase

Erich BRABEC, obránce Sparty
Když zhodnotím 90 minut v celku, byli jsme určitě blíž k vítězství. Měli jsme víc vyloženějších šancí, i když Liverpool nešlo celý zápas napadat. Pořád je to velké mužstvo, nechtěl bych ani teď snižovat jeho kvalitu. Zápas v Liverpoolu bude určitě o něčem jiném, oni jsou doma daleko silnější. Šanci na postup jsme ale snad zvětšili.

Václav KADLEC, útočník Sparty
Dá se říct, že jsme před odvetou blíž postupu než před prvním zápasem. Kdyby se nám podařilo dát gól, i remíza 1:1 by nám na postup stačila a to je určitě výhoda.

Měli jste ke gólu blíž než Liverpool?
Příležitosti jsme možná měli větší, ale koncentrace v obraně byla na obou stranách nadstandardní. Prosadit se bylo opravdu obtížné.

Zezačátku vás svírala nervozita nebo to byla spíš nerozehranost?
Asi ta nerozehranost. Chyběla nám lehkost a fotbalovost. Příprava se nám ale osvědčila, šli jsme cestou tvrdé práce. Věděli jsme proto, že mužstvo bude mít určitý herní projev, na kterém se dá stavět. Potěšilo mě také, že ani jedna ze zimních posil v základní sestavě nepropadla.

Co čekáte od odvety na Anfield Road?
Očekávám úplně jiný zápas, obě strany mají ještě co nabídnout. Liverpoolu se uzdraví klíčový hráči, u nás se může zase předvést další z nových fotbalistů.

Jaké vidíte šance Sparty na postup do další fáze Evropské ligy?
Stejně jako před prvním zápasem, jak nasvědčuje výsledek 0:0. Nevzdáváme se ale naděje, i když hrajeme proti soupeři, který je obrovským favoritem. Atmosféra na Anfield Road bude bouřlivá. Na tu se ale hráči těší.

Kenny Dalglish, trenér Liverpoolu

Nebylo to lehké utkání. Chtěli jsme původně hrát mnohem ofenzivněji, ale v takové slepené sestavě jsme na víc neměli. Remíza není nejlepší, ale ani nejhorší výsledek. Odveta však bude z naší strany úplně jiná. Jsem rád, že jsem poprvé zažil amtosféru evropských pohárů. Dýchala na mě a moc si vážím, že jsem u toho konečně byl. Před odvetou nesmíme věci uspěchat, ale doufám, že příští týden bude už Gerrard fit. Jeho zranění není nijak vážné stejně jako u Aggera a Aurélia.